La Catedral de Tarragona no veu el 4 de 9, però sí el 3 de 9 amb folre i l’agulla dels Verds

Els Xiquets de Tarragona completen el primer castell de nou de l’any, mentre que els Borinots surten de plaça amb la primera tripleta màgica grisa de la temporada

 

El Pla de la Seu de Tarragona no ha vist finalment el 4 de 9 sense folre dels Castellers de Vilafranca. Amb tot, els de la camisa verda han tornat a descarregar el 3 de 9 amb folre i l’agulla i han sortit de plaça amb els dos castells bàsics de nou, després d’una caiguda lletja del ‘castell total’. Els Xiquets de Tarragona, per la seva banda, han descarregat el primer castell de nou ratllat de l’any, el 4 de 9 amb folre, mentre que els Borinots han assolit la primera tripleta màgica de l’any, estrenant el 5 de 8.


Els Xiquets de Tarragona han començat la diada afrontant el seu gran objectiu. Amb l’assaig d’ahir havien de dictaminar quin seria el castell de nou que portarien a plaça. Finalment ha estat el 4 de 9 amb folre, que els de la camisa ratllada han assolit per primer cop aquesta temporada. El 4 folrat dels de Sergi Feijoo s’ha carregat amb solvència, però a la descarregada han hagut de defensar-lo de valent a l’alçada de quarts i quints. En segona ronda, els matalassers han completat un segur 5 de 8, que ja han descarregat en cinc ocasions aquest 2017. En tercera ronda arribava el primer entrebanc pels del carrer Santa Anna. Els Xiquets han optat pel 4 de 8 amb l’agulla, castell que havien assolit tres cops aquesta temporada. No obstant això, el castell dels matalassers s’ha complicat durant la descarregada de l'estructura externa, amb rebrincades que han fet patir el castell i el pilar interior. Quan el pis de quarts començava a baixar, el castell ha acabat cedint, deixant el 4 de 8 amb l’agulla en intent. En ronda de repetició, els Xiquets han tornat a apostar per aquest castell que, aquest cop sí, han descarregat. Els de Sergi Feijoo volien tancar la diada amb el pilar de 7, però l’estructura ha cedit pel terç quan l’enxaneta començava a pujar, deixant el pilar en intent.

 

Els Castellers de Vilafranca han obert l’actuació amb el 3 de 9 amb folre i agulla. El castell dels Verds ha pujat amb seguretat, però a poc a poc ha anat evidenciant problemes en els pisos superiors, per on s’ha tancat perillosament abans de l’aleta. Aquesta circumstància ha fet patir l’estructura, que ha treballat la descarregada del 3 gairebé al límit. Tot just després de carregar el castell, el pilar ha patit un parell de rebrincades que els membres de l’espadat han pogut defensar, descarregant així el segon 3 de 9 amb folre i agulla de la temporada. En segona ronda arribava el gran repte dels de Toni Bach, el 4 de 9 sense folre. El ‘castell total’ ha tirat amunt al segon peu. L’estructura del 4 ha mantingut les formes fins a arribar als pisos superiors. Amb acotxador col·locat, el castell ha començat a patir, i l’enxaneta s’ha fet enrere. Els membres del tronc han defensat la desmuntada, però quan el pom de dalt començava a sortir, l’estructura ha acabat cedint, deixant el castell en intent. Amb baixes per contusions a causa de la caiguda, els Verds han atacat en tercera ronda el 4 de 9 amb folre. El castell s’ha completat amb solvència, si bé ha evidenciat problemes de mides. L’últim castell dels vilafranquins ha estat el 3 de 9 amb folre, que han descarregat sense cap problema.


Els Castellers de Sants, per la seva banda, arribaven a Tarragona amb l’objectiu de fer-hi la tripleta màgica. Els Borinots han començat la diada descarregant el 3 de 9 amb folre. El castell dels de la camisa grisa ha presentat molt bones mides en tot moment, i no ha patit. Gran execució d’un castell que els de Pere Camprovín ha assolit per quart cop aquesta temporada. Els del barri barceloní han apostat pel 4 de 9 amb folre en segona ronda, castell que, com el 3, han assolit amb molt bones formes, sense cap mena de problema. Tant el 3 com el 4 folrats són castells que els Borinots van assolir juntament la setmana passada a la seva Diada d’Estiu. No obstant això, no van poder acompanyar-lo del 5 de 8. Avui, però, els de la camisa grisa sí que ho han pogut fer. La catedral dels de Pere Camprovin s’ha coronat amb molta solvència, i s’ha descarregat amb seguretat. És el primer 5 de 8 de l’any pels barcelonins.Comentaris

envia el comentari