La Càtedra castellera de la URV ja és una realitat

Dilluns 20 de febrer es va signar el conveni al Rectorat de la Universitat
Imatge de la signatura del conveni | CVXV

 

La Càtedra de la Universitat Rovira i Virgili per a l'estudi del fet casteller ja és una realitat, va quedar oficialitzada, després de la signatura del conveni entre el rector de la URV, Josep Anton Ferré Vidal i el president de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, Joan Ibarra, que va tenir lloc aquest dilluns, 20 de febrer, a l'antic escorxador, que actualment acull el Rectorat.


La nova càtedra serà dirigida pel professor Josep Sànchez Cervelló i tindrà com a principal objectiu impulsar accions per promoure el fet casteller, com ara la creació d'un espai per a la investigació i el debat científic. Des de la Càtedra per a l'estudi del fet casteller es divulgaran els valors que representen els castells a diversos centres educatius. Es tracta de promoure la superació, la integració, el treball en equip, l'autoconfiança i la tradició que caracteritzen els castellers a través de l'organització de cursos, seminaris, reunions, jornades, tallers, i exposicions.

 

Aquesta col·laboració entre la Universitat Rovira i Virgili i la Colla Vella persegueix la finalitat de fer arribar el llenguatge casteller al màxim de gent possible, i promoure que s'estudiïn i es cataloguin els arxius del prop d'un centenar de colles castelleres que hi ha actualment a Catalunya. Una de les accions que ja s'ha concretat i que no deurà trigar a posar-se en marxa, és la realització d'un estudi dels últims 200 anys dels Xiquets de Valls, que ha de servir per investigar l'origen del fet casteller al municipi que se'n considera el bressol, i estudiar l'arrelament d'aquesta tradició al nostre territori.
Comentaris

envia el comentari