Gisela Racero: «Els Tirallongues volem descarregar el 4 de 8 tres cops més enguany»

Parlem amb Gisela Racero, la cap de colla dels Tirallongues de Manresa, del primer carro gros descarregat i de les previsions de la colla
Els Tirallongues de Manresa han descarregat el seu primer 4 de 8 de la història. | Rodrigo Sicilia

 

Aquest cap de setmana, la petita població de Millars, a la Catalunya Nord, ha vist el primer 4 de 8 descarregat dels Tirallongues de Manresa, així com la segona torre de 7 de la temporada. La colla del Bages, nascuda l’any 1993, havia carregat fins en tres ocasions el carro gros, dues de les quals l’any passat. Però dissabte, en una diada de Festa Major amb els Castellers del Riberal, van completar el primer de la seva història i van assolir, així, la seva millor actuació. En declaracions a Diaricasteller.cat, Gisela Racero, la seva cap de colla, es mostrava eufòrica i sorpresa. Assegura que «és inexplicable, hi portem molts anys al darrere i aquesta ha estat la cirereta del pastís». 

«Feia molt de temps que l’assajàvem, però no el vam començar a treballar bé fins l’any passat», explica Gisela Racero. Pel que fa a la preparació d’aquest castell, la cap de colla assegura que «s’havien hagut de canviar algunes peces del tronc per tal de restar-li pes, però també hem vist que tenim una gran massa i molts castellers capaços». Segons ella, «això és el que ha fet possible descarregar-lo». Parlant de les noves fronteres, la cap de colla dels manresans és clara: «estem treballant paral·lelament altres estructures com el 3 de 7 aixecat per sota i el 7 de 7, que podrien sortir per la nostra Festa Major. Descartem la torre de 7 per vacances d’alguns castellers, però dissabte vam demostrar que la tenim». Així mateix, altres castells que necessiten més temps però que també es deixen veure al seu local són «el 3 de 8 i el pilar de 6, que els preparem per un futur més llunyà». Als de la camisa ratllada els agradaria «descarregar el carro gros en tres ocasions més, que podrien ser la Festa Major de finals d’agost, la Fira Mediterrània i la Diada Nacional». El futur més immediat dels Tirallongues promet, però Racero es mostra escèptica davant les previsions de la temporada: «esperem a veure com va, de moment anem treballant a l’assaig, no traurem res que no tinguem preparat». 
Comentaris

envia el comentari