Estrenes i castells de 8 a la diada de Sant Jordi de Tarragona

Les quatre formacions locals es troben per primer cop aquesta temporada en una diada a contrarellotge
De les quatre colles, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau són els únics que arriben a la diada sense cap castell per estrenar | Arnau Curto

 

Tres quarts d’hora, quatre colles, i tres rondes de castells simultanis. Aquest és el format que, com cada any, presenta la diada de Sant Jordi de Tarragona. Una actuació que reunirà les colles tarragonines per primer cop a la temporada i que se celebrarà aquest diumenge a les vuit del vespre a la Rambla Nova. La diada preveu estrenes i castells de 8.


Els Xiquets de Tarragona arriben a l’actuació amb la idea d’estrenar nous castells, tot i que segons el seu cap de colla, Sergi Feijoo, «encara hem de decidir quins». La voluntat del dirigent matalasser és fer-hi la clàssica de 8, però Feijoo ha remarcat que «si veiem que no els podem fer, no els portarem a plaça» . Aquesta és la dinàmica que els matalassers s’han posat entre cella i cella aquesta temporada. «No volem caure ni arriscar en fer castells que no tenim segurs» afirmava el cap de colla Xiquets a la primera diada de la temporada.

 

Pel que fa la Jove de Tarragona, els del Cós del Bou també tenen en ment la clàssica de 8. A diferència dels matalassers, els de la camisa lila ja han estrenat els 8 pisos aquesta temporada en forma de 3 de 8. No obstant, el 4 de 8 i el 2 de 7 són construccions que encara no han sortit del pati d’assaig. Aleix Bordas, cap de colla de la Jove, assegura que «hem avançat molta feina al local amb aquests castells», i afegeix que «aquest serà el programa si no hi ha cap imprevist».


Els Xiquets del Serrallo, que no han tingut l’inici de temporada que haguessin desitjat, arriben a la diada amb la intenció de continuar rodant el 2 de 6, i d’assolir un 3 de 7 que enguany han hagut de desmuntar dos cops. Segons Xavier Bailach, cap de colla dels del barri mariner, «el 2 anirà a primera ronda amb la mirada posada en un futur 2 de 7». Bailach assegura que després del 3 de 7, i en funció de com vagi la diada, el tercer castell oscil·laria «entre el 3 de 6 amb l’agulla o el 3 de 7 amb el pilar».

 

Finalment, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau es plantegen la diada com una actuació de rodatge. Els de la camisa verda van protagonitzar un inici de temporada molt potent, on hi van descarregar el 5 de 7 i el 3 i 4 de 7 amb l’agulla. De cara a Sant Jordi, el cap de colla dels del barri tarragoní, David Lobo, assegura que «predomina la idea de no abandonar els castells de bàsics de 7», però admet que «tot dependrà de l’assaig de divendres». Així doncs, els de la camisa verda optarien per una actuació amb els dos castells de bàsics de 7, i un castell de la gamma alta de 7.Comentaris

envia el comentari