Els Xiquets del Serrallo volen deixar enrere les males sensacions i ja treballen de cara a Sant Magí

Després d’un Sant Pere que va servir per recarregar bateries, la colla del barri mariner de Tarragona es prepara per la següent actuació, la Diada de la Verge del Carme
Els Serrallencs tenen en tornar a descarregar el 2 de 7 el gran objectiu de la temporada | Sergi Caballé.

 

L’inici de temporada dels Xiquets del Serrallo no entrarà en la història de la formació tarragonina com un dels seus principis de campanya més memorables. Sense caigudes, però amb diversos intents desmuntats en castells com el 3 de 7 o el 3 de 7 amb l’agulla, així com amb manca de gent als assajos, els del barri mariner portaven des del mes de febrer treballant al seu nou local amb la sensació general que la feina feta a assaig no es plasmava al carrer.


A principis de juliol, una gran diada de Sant Pere va fer oblidar un Sant Joan complicat pels serrallencs, on van acabar patint per descarregar el 5 de 6. Els de Xavier Bailach van completar en primera ronda el 3 de 7 amb l’agulla, castell que van haver de desmuntar dos cops en anteriors ocasions. Els de la camisa blau-marí van completar l’actuació amb el 5 de 7 i el 4 de 7 amb l’agulla. Tres estrenes de cop que van donar aire i energia als tarragonins.

 

Ara, però, l’objectiu és no afluixar el ritme, i la bona diada de Sant Pere hauria de servir per engrescar la gent a assistir als assajos. Segons explica Xavier Bailach, cap de colla dels Xiquets del Serrallo, «dimarts passat va venir molta gent al local, esperem que divendres en tinguem encara més». El principal motiu que fa veure que els del barri mariner han canviat el xip és que sembla que els dubtes que tenia la canalla abans de Sant Pere s’han esvaït. Segons Bailach «tot això és fruit de la feina a assaig; totes les proves fetes al local són una dosi de confiança pels més petits de cara als castells que portem a plaça».

 

Aquest cap de setmana els Xiquets del Serrallo actuen per les festes de la Verge del Carme, juntament amb els Minyons de Terrassa i els Xiquets de Reus. L’objectiu dels tarragonins és repetir l’actuació que van fer per Sant Pere, malgrat que Bailach anuncia que «si la gent acompanya als assajos, no descartem fer el 7 de 7». El cap de colla serrallenc creu que es tracta d’un castell que «demostra el potencial i la versatilitat de la colla».

 

 


Passi el que passi aquest dissabte, el futur dels Xiquets del Serrallo passa per dos castells clau: el 9 de 6 i el 2 de 7. Les dues estructures, però especialment el 2, són construccions que Bailach es va marcar com a objectiu de la temporada a principis d’any. Descarregat per primer cop el 2015, el 2 de 7 és un castell que, segons el dirigent serrallenc «ha trencat una barrera mental de la colla». Ara mateix, la formació està en procés de remodelació de l’estructura, i Bailach admet que s’està assajant «amb tranquil·litat i bons aliments». De moment, no es marca un dia clau per a què arribi el 2 de 7, malgrat que admet que «ens agradaria arribar a Sant Magí i poder-lo fer». Precisament va ser a la plaça de les Cols on els Xiquets del Serrallo van aconseguir descarregar aquest castell després de 27 intents. L'assaig serà bàsic per veure si els Serrallencs poden tornar a assolir el castell més gran que han completat en la seva història.

 

 

 

Xiquets del Serrallo - 2017

 

D

C

I

ID

5de7

1

0

0

0

4de7a

1

0

0

0

3de7a

1

0

0

2

3de7

4

0

0

3

4de7

2

0

0

1

Pde5

8

1

0

0

2de6

5

0

0

0

total

22

1

0

6

%

75.86

3.45

0.00

20.69

 

 Comentaris

envia el comentari