Els Xiquets de Tarragona volen refer la confiança amb els bàsics de 8

Després dels intents desmuntats de les darreres diades, els Xiquets volen tornar a agafar confiança amb els bàsics de 8, a pocs dies de Sant Magí
Els Xiquets de Tarragona encaren la recta final abans de Sant Magí. | DiariCasteller.cat

 

Els Xiquets de Tarragona han tingut un inici de temporada fulgurant, que no figurava ni en les previsions més agosarades. Però ara, i des de fa unes quantes diades, els matalassers s’han trobat amb alguns entrebancs per poder portar a plaça els castells de la gamma bàsica de 8, i fins i tot en alguna ocasió s’han hagut d’oblidar d’ells. Només cal fer una ullada a l’historial: acumulen cinc intents desmuntats, entre 3 i 4 de 8, i un de carregat, en les últimes cinc diades. A DiariCasteller.cat hem parlat amb el seu cap de colla, Sergi Feijoo, per tal d’aclarir aquest fet i per saber els propers passos de la colla que, és important remarcar, es troba a poc més d’una setmana de la gran diada de Sant Magí. 


«A vegades no és tan sols per una sola causa», assegura Sergi Feijoo, cap de colla dels ratllats: «hem tingut un començament de temporada molt bo, però durant les vacances ens hem relaxat massa». Feijoo s’ha vist obligat a fer canvis forçats als troncs del 3 i el 4 de 8 en el pitjor moment, a la meitat de la temporada, i diu que és «per la falta de gent; després de les vacances no som tantes camises a l’assaig ni a plaça». Però a aquests canvis cal sumar-hi alguns factors implícits més. Un és el de la confiança, ja que «els castellers i la canalla són conscients que hi ha hagut canvis i pugen amb més inseguretat», i l’altre podria ser «la falta d’atenció, que ens hem animat molt amb l’inici de la temporada i falta concentració».

 

Lluny de canviar els objectius de Sant Magí, Feijoo afirma que «són els mateixos, ens hagués agradat arribar-hi en un millor estat de forma, però no els canviem». Tot i no haver tret el 3 de 9 amb folre ni mostrar la solidesa que els agradaria amb els castells bàsics de 8, és una declaració d’intencions que els objectius de Sant Magí segueixin intactes, «encara que sigui amb l’estrena del 3 de 9 amb folre». Aquest dimecres a les 8 del vespre, la plaça de les Cols viurà una nova edició de ‘Tarragona, ciutat de castells’, de la mà dels Xiquets. Els agradaria «portar-hi els castells de 8, per rodar les estructures i agafar confiança, però no podrà ser: preferim no caure i crear un problema més gros». El dimarts dia 15, a Ferran, i acompanyats dels Castellers d’Altafulla, seria «un bon lloc per tornar a treure el 3 i el 4 de 8» a quatre dies de Sant Magí. 


Si bé és cert que hi ha hagut alguns problemes de solvència al carrer de Santa Anna, el seu cap de colla vol remarcar que aquest cap de setmana, als Pallaresos, els matalassers van descarregar un 5 de 8 «amb canvis als pisos superiors», mostrant el domini que tenen sobre aquesta estructura. Al mateix temps, Sergi Feijoo assegura que «a principis de temporada no ens haguéssim imaginat plantar-nos a l’agost amb aquests castells». Conclou dient que «la tripleta per Sant Magí que ens hem preparat enguany, al gener s’havia plantejat per finals de temporada». Comentaris
Xavi
Interessant article, perquè l'inici de la temporada d'enguany ha estat espectacular i a més amb tants canvis... A nivell de ciutat també es podria fer un altre article sobre que li passa a la jove dels xiquets amb el dos?
1
Casteller Tarragoni
Cert Xavi, un article molt interessant que falten moltes informacions, com el mal rotllo intern. També faria un article del 2d8f de la jove i de tota la gamma de castells de 8 que té assolits aquest any, i tots els de 9, i algun que altre, gamma extra.
1
ernest
ja en van parlar l'altre dia de la jove i el 2d8f http://delcamp.cat/diaricasteller/noticia/7624/segueix-el-malefici-de-la-jove-de-tarragona-amb-el-2d8f
0

envia el comentari