Els Xiquets de Tarragona organitzen un concert de gralles i timbals

El Xiquets de Tarragona organitzen un concert amb els guanyadors del premi de gralles i timbals del XXVI Concurs de Castells
Els grallers i timbalers dels Xiquets de Tarragona, amb la seva caracterísitca faixa vermella. | Jan Magarolas

 

Aquest dilluns 14 d'agost, a dos quarts de vuit de la tarda, tindrà lloc a la plaça de les Cols de Tarragona un concert oferit pels grups de gralles i timbals que van guanyar el certamen musical del XXVI Concurs de Castells. El concert, públic i gratuït, està organitzat pels Xiquets de Tarragona, i comptarà amb la participació dels guanyadors, els grallers i timbalers de la Colla Vella dels Xiquets de Valls i dels Xiquets de Reus i els amfitrions, que van quedar en tercer i segon lloc, respectivament.


El concert, anomenat 'Les músiques del Concurs', busca posar en valor la tasca dels grups musicals de les colles castelleres, sovint poc reconeguda però sempre necessària. El concurs de grallers i timbalers es va dur a terme l'any passat, en el marc de la XXVI edició del Concurs de Castells, on es valoraven l'aspecte musical i la precisió en l'execució de l'acompanyament musical. Es tractava de la segona edició, després de la del 2012 (on van guanyar, 'ex aequo', els grups dels Castellers de Sant Cugat, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Xiquets de Reus). El jurat de la passada edició va estar format per persones enteses com Xavier Orriols, Josep Ricard Martí «Pinyu», David Morlà i Roser Olivé.
Comentaris
perrogralla
Ja estaria bé que les colles comencin a valorar una mica més els grallers, no només els dies que no en tenen i han de compartir grallers amb altres colles. igual que hi ha moltes normes pels castells, també hauria d'estar una mica reglat el tema de les gralles als castells, i no parlo de polques i aquestes veleitats, em refereixo a sortir a plaça amb uns mínims de decència.
0

envia el comentari