Els Xiquets de Tarragona estrenen calendari d'actuacions i cap de colla

Els matalassers actuaran al costat de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, i volen portar a plaça castells com el 5 de 7 o el 7 de 7
Els matalassers deixen enrere una temporada dura i encaren amb il·lusió aquest 2017 | Gerard Recasens

 

Comença la temporada al carrer Santa Anna. Els Xiquets de Tarragona actuen aquest dissabte a les 18:00h a la Plaça del Rei de Tarragona. Ho faran acompanyats de la Colla Vella dels Xiquets de Valls en la que serà la primera actuació de l'any dels de la camisa ratllada. Els matalassers no només estrenen calendari, sinó que també serà la primera diada com a cap de colla de Sergi Feijoo. Amb més de 20 anys a la formació tarragonina i per primer cop al capdavant dels Xiquets de Tarragona, Feijoo assegura que enguany «els castells arribaran quan hagin d'arribar, sense presses ni pressió»


El nou cap de colla matalasser es planteja la primera diada com una presa de contacte per a rodar castellers i canalla. Feijoo explica que «farem castells on involucrem molta gent, com el 5 de 7 o el 7 de 7». La temporada passada va ser complicada pels del carrer Santa Anna. El cap de colla matalasser admet que l’any passat «hi havia una mica de pressió per veure quins resultats obteníem, ja que suposo que havíem d’assegurar certs castells que havíem assolit». Tal i com assegura Feijoo, «Enguany les coses es faran pas a pas, portant els castells a plaça quan estiguin, però treballant de valent».

 

Els assajos porten bon ritme, però tot i així els Xiquets no es volen posar data pel primer castell de 9. «Tenim una planificació i uns objectius, però si no arriben els castells a temps, no arriscarem», explica Feijoo, que afegeix que «no volem caure sinó que volem que la gent vingui tranquil·la, sense el patiment per fer un castell o l’altre. I a gaudir, que d’això es tracta».
Comentaris

envia el comentari