Els Xiquets de Reus completen la tripleta de vuit, però ensopeguen amb el pilar de 7 folrat

Els de la camisa avellana han descartat un possible 3 de 9 amb folre per aquesta diada, mentre que els Castellers de Sant Cugat han completat el pilar de 6
Els reusencs han hagut de defensar la descarregada del 2 de 8 amb folre, però finalment l'han tornat a assolir. | Xiquets de Reus

 

Reus ha acollit aquesta tarda la Diada de Festa Major de Sant Pere, que ha comptat amb la participació dels Castellers de la Vila de Gràcia, els Castellers de Sant Cugat i els amfitrions, els Xiquets de Reus. Malgrat que s’havia especulat amb un possible intent de 3 de 9 amb folre avellana, finalment no ha estat així. El primer castell de la diada, de fet, ha estat el 3 de 8 dels Xiquets de Reus. Un 3 que no ha mostrat la seva millor versió de l’any, ja que després de la carregada, un tremolor constant ha predominat en l’estructura. Malgrat això els reusencs han aconseguit descarregar el castell.


En segona ronda els Xiquets volien tornar a completar el 2 de 8 amb folre, que els va quedar carregat a la diada del Pallol. El castell s’ha bastit amb comoditat, però després de fer-li l’aleta, l’estructura ha començat a patir. La defensa del tronc i el folre ha salvat el 2 reusenc que finalment han assolit un mes després de l’últim coronat. El tercer castell dels del carrer Rosich ha estat el 4 de 8, que han assolit sense cap complicació.

 

En ronda de pilars els Xiquets de Reus han escollit el pilar de 7 amb folre. L’espadat ha pujat amb comoditat, i s’ha coronat amb solvència. Quan l’enxaneta baixava, però, una rebrincada ha fet que el castell es trenqués i deixés el pilar de 7 folrat carregat. Antoni Rull, cap de colla dels de la camisa avellana, ha valorat la caiguda de l’espadat com «un accident», i ha assegurat que «per la colla és important fer passos ferms consolidant castells». Els Xiquets han tornat a completar la tripleta de 8, i continuen preparant una de les grans cites del calendari reusenc, com és la diada de Sant Pere, el pròxim 29 de juny.

 

Els Castellers de la Vila de Gràcia no han gaudit de la seva millor diada de l’any. Dos intents desmuntats han marcat l’actuació dels de la camisa blava. Els d’Oriol Vilajosana han començat la diada amb un 3 de 8 que ha mostrat molt bones mides i que han assolit sense problemes. Posteriorment, els graciencs han hagut de desmuntar el 7 de 8 amb quints col·locats després de detectar problemes en l’estructura. Tot seguit l’han tornat a provar, i aquest cop sí, l’han aconseguit descarregar. Els de la camisa blava han hagut de defensar la banda del 4 del castell al pis de terços. En tercera ronda els barcelonins han escollit el 4 de 8, que han desmuntat en primera instància per indecisió de la canalla. Posteriorment els graciencs han completat el carro gros amb solvència.


El cap de colla dels Castellers de la Vila de Gràcia, Oriol Vilajosana, que assegurava abans de començar la diada que es plantejaven «una diada tranquil·la», ha lamentat el desenvolupament de l’actuació de la seva colla: «hi ha dies més complicats i dies més fàcils, i avui ens ha tocat una diada difícil».  Els de la camisa blava ja pensen en la diada de la setmana que ve a Barcelona, a la Festa Major del Camp d’en Grassot. Vilajosana assegura que l’objectiu és fer «la nostra millor diada del que portem de temporada».

 

Finalment, els Castellers de Sant Cugat tenien com a principal objectiu descarregar el pilar de 6. Abans, però, els de la camisa verda han completat la clàssica de 8. En primera ronda han assolit sense complicacions el 3 de 8. En segona ronda, els d’Àlex Castellarnau i Biel Samsó s’han apuntat un nou 4 de 8 que han controlat en tot moment. El tercer castell dels de la camisa verda ha estat el 2 de 7 que han descarregat amb seguretat. El pilar de 6 ha estat el castell que ha tancat l’actuació dels de Sant Cugat. L’espadat s’ha bastit i carregat amb solvència. A la descarregada, però, un parell de rebrincades han fet perillar el pilar. La feina de l’estructura ha salvat dues fuetades que semblaven indefensables, i finalment han aconseguit descarregar el segon pilar de 6 de la seva història.

 

El cap de colla dels de la camisa verda, Àlex Castellarnau, valorava positivament la diada, malgrat lamentar que «ens hagués agradat fer tres castells de vuit a Reus». Tot i això, el cap de colla dels de Sant Cugat ha celebrat la descarregada d’un pilar de 6 que han treballat amb escreix a l’assaig, completant-lo al pati gairebé una desena de cops.Comentaris

envia el comentari