Els Castellers de Mallorca retroben el camí dels castells de set

Els mallorquins acumulen set castells de 7 en aquest 2017 mentre que l’any passat no en van poder coronar cap
Els Castellers de Mallorca, en una actuació. | Arxiu Diari Casteller

 

Refer una colla que es troba en un moment anímic molt baix és, possiblement, una de les dificultats més grans en la qual es pot trobar una colla. Els Castellers de Mallorca, però, ho han pogut assolir en aquest primer tram de temporada del qual la seva presidenta Vicenta Marqués en destaca que «ha estat una sorpresa» i que a inici d’any «no ens imaginàvem res de res del què hem fet». En aquests mesos de temporada els de la camisa grana han pogut assolir el 3 i el 4 de 7 en tres ocasions cadascun, a més del 3 de 7 amb agulla.


Els problemes de l’any passat, segons la presidenta, van arribar a partir que es van trobar amb famílies que havien tingut fills i molts joves que van marxar a estudiar a fora. Això va provocar un desànim general al qual s’hi va afegir una manca de renovació tècnica «ja que els últims anys érem pràcticament els mateixos». De la mateixa forma també manté que «aquí a Mallorca només som dues colles i sempre anem justos de pinya» fet pel qual «aprofitem per fer castells de 7 quan tenim actuació conjunta».

 

Una de les claus que Marqués apunta és el canvi de cap de colla, que actualment està en mans d'Elisabet Palou. «Veure com una colla que està pràcticament trencada i que arribi una cap de colla amb molta il·lusió ha sigut el millor que ens ha pogut passar» afirma la presidenta. A aquest fet s’hi ha sumat que «ha tornat gent que ja no venia o d’altra que ha vingut de nova després de fer tallers per les escoles i instituts» i que ha aportat una dosi de motivació a la colla.

 

De cara al segon tram, la presidenta reafirma que l’objectiu és «anar repetint castells de 7» i preparar una gran una actuació per la seva Diada del 30 de setembre amb el 5 de 7 com un dels objectius. Els de Palma, a més dels habituals Al·lots de Llevant, també tindran la visita dels Bous de la Bisbal.  
Comentaris

envia el comentari