Els Castellers de la Vila de Gràcia tornen a la feina amb deures pendents

Els graciencs enceten un segon tram en el qual volen recuperar la regularitat en els castells de nou
Els Castellers de la Vila de Gràcia, en una imatge d'arxiu. | Castellers de la Vila de Gràcia

 

El primer tram dels Castellers de la Vila de Gràcia ha estat per sota de les seves pròpies expectatives. Els de la camisa blava no han pogut completar cap castell de nou tot i fer-ne tres intents de 3 de 9 amb folre —un que va caure i dos de desmuntats— com tampoc han pogut portar a plaça el 5 de 8. El seu cap de colla, Oriol Vilajosana, apunta que «no s’ha acabat de correspondre la feina a assaig amb el que s’ha vist a plaça». Alhora, només han pogut descarregar un 2 de 8 amb folre, un castell que segons el cap de colla «evidencia que en aquest moment tenim pocs recanvis».

 


Pel que fa a la situació anímica, Vilajosana exposa que la colla està tocada ja que «tenim molta gent que porta pocs anys que ara està entenent la dificultat i el valor que tenen certs castells». Tot i això també creu que aquest «cop de realisme» els ha fet tornar de les vacances amb més ganes de treballar.

 

La posada en marxa després de vacances la tenen aquest proper dissabte a l’actuació de Cal Figarot. Les intencions dels graciencs passen per fer la tripleta de 8, tot i que el 7 de 8 podria entrar en el lloc del 2 de 8 amb folre. La primera gran actuació d’aquest segon tram arribarà per la seva Festa Major el 19 d’agost, una actuació en la qual Vilajosana assegura que «l’objectiu principal és fer un castell de nou» tot i que no descarta portar tant el 3 com el 4 de 9 amb folre ja que «no deixen de ser castells que hem treballat tot l’any». Alhora, però, adverteix que és complicat que tots dos castells puguin arribar a plaça.

 

Pel que resta de temporada els de la camisa blava treballen per completar una tripleta màgica que no executen des de fa dos anys. D’aquesta forma el cap de colla apunta que els agradaria «no mirar quina quantitat de castells de 9 hem fet sinó en quina regularitat els hem pogut anar portant». De la mateixa forma, les dificultats que han tingut amb el 5 de 8 pràcticament descarten un intent de 9 de 8 tot i que creu que l’assaig d’aquest castell «pot servir per treballar petites coses com renovació de troncs», tal com comenta Vilajosana.
Comentaris

envia el comentari