Els Bordegassos de Vilanova volen un projecte a llarg termini per a la colla

Dissabte celebraran la seva assemblea, on l'actual cap de colla i el president anunciaran que no segueixen
Una de les reunions del projecte. | Twitter Miquel Àngel Arnal

 

Acabada la temporada, aquest dissabte els Bordegassos de Vilanova celebren la seva assemblea general ordinària. L'acte, que tindrà lloc a la seu de l'entitat a partir de dos quarts de sis de la tarda, servirà per fer balanç de la temporada recentment finalitzada i, entre altres punts, a l'ordre del dia també té l'elecció de la junta per a la temporada vinent. Jordi Perona i Miquel Àngel Arnal, cap de colla i president, han fet públic que no es presentaran a la reelecció. Paral·lelament, aquestes darreres setmanes l'entitat ha encetat un procés participatiu amb l'objectiu d'elaborar un projecte a llarg termini que estableixi un model de colla amb continuïtat.


La setmana passada el local de l'entitat ja es va omplir per participar a dos punts de trobada que van apuntar algunes de les línies d'una proposta de nou projecte. Aquesta darrera setmana, dimecres es va celebrar un punt de trobada per debatre sobre objectius tècnics, dijous va ser el torn de parlar sobre objectius administratius i aquest divendres  està previst un punt de trobada sobre qüestions associatives. Aquest projecte a llarg termini, anomenat +Colla, ha estat impulsat per un grup divers de castellers i castelleres de la colla que proposen que la colla es pugui dotar d'un model de funcionament que fixi clars els objectius i les accions que es poden dur a terme per aconseguir-los. Tot això no parteix de zero. D'entrada pren com a model l'organigrama de què la colla es va dotar la temporada 2014 i de les trobades celebrades fins ara també se'n desprèn que s'aposta per donar continuïtat a molta de la feina implementada durant les darreres temporades.

 

Els objectius que s'han anat definint parlen de créixer en castells, associativament i sent la colla de la ciutat. També de potenciar els valors que defineixen els castells i la colla. Aquests objectius bàsics, sumats als  que s'han anat afegint des dels diferents àmbits, són els que delimitaran de quins equips tècnics i administratius s'ha de dotar la colla. Abans dels noms, els Bordegassos han prioritzat els objectius i el model.

 

La bona acollida de les trobades d'aquests darrers dies fa pensar que no hi hauria d'haver problemes perquè la colla formalitzi una candidatura potent per dirigir l'entitat de cara la temporada vinent. Tanmateix, no està del tot clar que aquest dissabte es presenti una candidatura. De fet, a hores d'ara el més probable és que els impulsors del projecte +Colla apostin per no presentar encara cap candidatura. La voluntat seria seguir treballant participativament el projecte i no precipitar-se. Coure el nou projecte a foc lent. No ha transcendit que hi hagi cap altra candidatura amb intencions de presentar-se.


En cas que dissabte no es presentés cap candidatura, la junta actual es mantindria durant un mes exercint com a gestora i els Bordegassos podrien celebrar una nova assemblea, durant la segona meitat de gener, on la colla ja sí que escolliria la junta 2017. El marge entre els punts de trobada i l'assemblea és molt petit i els castellers vilanovins, que no tenen gens de pressa i podrien preferir madurar el nou projecte tant com sigui possible abans de posar-li cares.Comentaris

envia el comentari