Dels deu pisos a dues millors actuacions de la història, el més destacat del primer cap de setmana de juliol

El calendari casteller d'estiu comença amb una jornada amb moltes novetats, entre castells de gamma extra, una estrena en els nou pisos, i diades pel record dels Marrecs de Salt i els Castellers de Sant Cugat
Els Gausacs van oferir la millor actuació del seu historial a casa seva, al costat dels Moixiganguers d'Igualada i els Castellers de Sants. | FM Sant Cugat

 

Amb l’inici del juliol també comença el calendari casteller d’estiu amb moltes diades destacades. Aquest cap de setmana s’han vist diades amb castells destacats, com és el cas de la diada de Festa Major de Sant Pere a Terrassa, on els Minyons hi ha assolit la millor actuació de la temporada. A banda del 3 de 10 amb folre i manilles més matiner de la història, els de la camisa malva han completat també tres estrenes més: el 2 de 9 emmanillat, el 4 de 9 amb folre i el pilar de 8 amb folre i manilles. En vigília, els Minyons van coronar el primer 5 de 9 folrat de l’any.


Al costat dels Minyons hi actuava la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Castellers de Terrassa. Els del Cós del Bou van portar a Terrassa el seu primer 5 de 9 amb folre carregat de la temporada. El doblet de 9 va completar l’actuació dels d’Aleix Bordas. Els de la camisa blau-turquesa, per la seva banda, van estrenar el 4 de 8 i el 2 de 7, i tot i que la colla demanava el 3 de 8 en tercera ronda, van tacar l’actuació amb el 7 de 7.

 

Per la seva banda, Barberà del Vallès ja és plaça de gamma extra. La torre de 9 amb folre i manilles que van assolir els Castellers de Vilafranca ha atorgat al municipi del Vallès Occidental aquesta categoria. Una plaça que també va viure un moment històric amb el 3 de 9 amb folre més matiner de la història dels Saballuts. Els de la camisa verda van completar també el 2 de 8 amb folre i el 7 de 8. Per part dels Xics de Granollers, els de la camisa grana van carregar el segon 7 de 8 de la seva història, i van acabar l’actuació amb el 5 de 7 i el 4 de 8.

 

La Diada d’Estiu dels Castellers de Sants va veure l’estrena del primer 4 de 9 folrat dels Borinots d’aquesta temporada. Els de la camisa grisa també van descarregar el 3 de 9 amb folre i el 5 de 7. Els Castellers d’Esplugues, per la seva banda, van assolir el 4 de 8. El carro gros ja l’havien intentat sense èxit amb anterioritat a la diada del 7è aniversari del local dels Castellers del Poble Sec. A Figueres els Marrecs de Salt van tornar a demostrar que enguany els gironins hi van amb tot. Els de la camisa blau-ter van signar la millor actuació de la seva història completant el 5 de 8, el 2 de 8 amb folre i el 3 de 8, i coronant per primer cop aquesta temporada el pilar de 6.


La Festa Major de Sant Cugat també va viure una actuació destacada. Els Moixiganguers d’Igualada van descarregar la segona tripleta de vuit de l’any, mentre que els amfitrions, els Castellers de Sant Cugat, van signar la millor actuació de la seva història, amb el 3 de 8, el 2 de 8 amb folre i el 5 de 8, així com amb el pilar de 6 carregat. Feia cinc anys que la Festa Major de Sant Cugat no veia un 2 folrat d’uns Gausacs que van estrenar la primera catedral verd-collserola de la temporada.

 

La Colla Jove Castellers de Sitges va estrenar els vuit pisos descarregant el 4 de 8 a Sant Pere de Ribes, després d’un intent desmuntat. Els de la camisa grana van completar el setè carro gros de la seva història. Al costat tenien els Xicots de Vilafranca, que van descarregar el 7 de 7, el 3 de 8 i el 4 de 8, un carro gros que volen pujar un pis més a la diada de La Granada. I al barri del Serrallo de Tarragona, els Xiquets del Serrallo van renéixer amb una gran actuació, on van completar el 3 de 7 amb l’agulla, el 5 de 7 i el 4 de 7 amb l’agulla. La Colla Vella dels Xiquets de Valls va oferir una actuació amb el 4 de 8, el 5 de 8 i el 2 de 8 amb folre, diada que calcarien els Xiquets de Tarragona, afegint el pilar de 6 ratllat. Els Nens del Vendrell, per la seva banda, van descarregar la tripleta de vuit.Comentaris

envia el comentari