Cornellà de Llobregat veu dos castells de nou a la Festa Major de Corpus

Els Minyons i els Capgrossos han completat el 3 de 9 amb folre, però els de la camisa malva han ensopegat amb el 4 de 9 folrat
Els Capgrossos confirmen el seu magnífic estat de forma descarregant el tercer 3 de 9 folrat de la temporada per tercera setmana consecutiva. | Capgrossos

 

Aquest migdia, com cada diumenge de Corpus, Cornellà de Llobregat ha acollit l'actuació castellera de la seva Festa Major. La diada ha començat vora les dotze de migdia amb la participació d'uns amfitrions Castellers de Cornellà i d'uns Minyons de Terrassa i Capgrossos de Mataró que han tornat a coincidir a plaça una setmana més. Els Castellers de Cornellà han obert la diada amb el 5 de 7, castell que tot just és el segon de la temporada i que han descarregat amb molta solvència. A la segona ronda, han optat per un 4 de 7 que no els ha suposat cap problema, ajornant d'aquesta manera castells superiors per a les properes diades. El tercer castell dels cornellanencs ha estat un 3 de 7 que s'ha tancat molt al pis de quarts i que ha sigut una mica llarg. Els locals han tancat la seva actuació de Festa Major amb un pilar de 5.

 


Els Capgrossos de Mataró han participat avui per primera vegada en aquesta diada. Ho han fet començant amb un 4 de 8 molt tranquil, estructura que han completat per vuitena vegada aquest curs i que apunta a un molt proper 4 de 9 folrat, un dels castells insígnia dels mataronins. A la segona ronda, han descarregat el 3 de 9 amb folre, el tercer de la temporada en tres setmanes consecutives. L'han completat sense massa complicacions, tot i que durant la baixada s'ha mostrat una mica nerviós i ha perdut una mica la mida a terços. El tercer castell dels Capgrossos ha estat 7 de 8, estructura que han estrenat a la diada d'avui i que han descarregat amb una bona execució. Per acabar, han acomiadat la plaça amb el supervano de 5.

 

Els Minyons de Terrassa han actuat un any més per Festa Major de Cornellà, com ho porten fent ininterrompudament des del 1991, amb l'excepcionalitat de l'any 2002, on els terrassencs es trobaven de visita a Algemesí. No obstant això, no ha sigut el millor dia dels malves al municipi del Baix Llobregat. Han començat amb un 3 de 9 amb folre, el quart de la temporada, un castell cada vegada més sòlid i que els pot fer somiar amb una gran diada d'aquí a dues setmanes a la seva Festa Major. A la segona ronda han arribat els entrebancs, en primera instància amb un intent desmuntat de 4 de 9 amb folre amb dosos col·locats, propiciat per un mal encaix entre segons i terços. El castell feia patir i l'han tirat avall. Possiblement els nervis del primer de la temporada. La sorpresa ha arribat a la ronda de repetició, on el castell ha fet llenya inexplicablement poc després de l'entrada de sisens. L'estructura estava millor lligada que en el primer intent però hi ha hagut una relliscada i s'ha trencat pels pisos alts. Després de la caiguda, els Minyons han acabat la seva actuació, primerament, amb un 5 de 8 que han hagut de reajustar després d'un primer peu on la rengla estava massa alta i, finalment, amb un molt bon pilar de 6 amb el que han acabat d'asserenar els ànims.
Comentaris

envia el comentari