Castells de 8 i alguna cosa més, diumenge al Pla de la Seu

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau conviden els Xiquets de Tarragona i els Xicots de Vilafranca a la seva diada de final de temporada
La gamma de 8 tornarà a tenir possibilitats per part dels del barri tarragoní.
La gamma de 8 tornarà a tenir possibilitats per part dels del barri tarragoní. | Santa Tecla TGN

 

Aquest diumenge 8 d'octubre tindrà lloc al Pla de la Seu de Tarragona la diada de final de temporada dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Els amfitrions, que organitzen la cita, han incorporat aquesta diada a Tarragona, de nova creació, al seu calendari, i hi han convidat els Xiquets de Tarragona i els Xicots de Vilafranca. Enmig de la incertesa del moment polític i social que viu el país, les colles es troben amb moltes dificultats d'assistència als assajos i a les diades. La diada serà a les 12:30 del migdia, diumege al Pla de la Seu i té unes mínimes previsions de castells de 8 per part de totes les colles. 


Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, que organitzen la diada, volen portar un castell de 8 com a mínim, segons el seu cap de colla, David Lobo. Ell es decanta més pel 3 de 8, perquè assegura que tindran la falta de dos castellers que, si poden suplir, segur que el faran. El més segur, però, és que la diada la copletin els castells de la gamma alta de 7 que ja dominen a plaer, com el 2 de 7 o el 4 de 7 amb l'agulla. Pel que fa al pilar, Lobo creu que que preferiran treure el de sis i guardaran el de 7 amb folre per una altra ocasió ja que, encara que el nom de la diada pugui induir a equivocacions, aquesta no serà la darrera diada de la temporada dels verds. 

 

Els Xiquets de Tarragona, que actuaran a casa però en qualitat de convidats, podrien tenir en els castells de 8 bàsics la línia mínima de la seva actuació. Si bé han tingut algun problema amb aquests castells durant l'estiu, volen demostrar a plaça que els tenen. I quan passen tan sols dues setmanes de les grans diades de Santa Tecla, els matalassers podrien portar a plaça algun castell de la gamma alta de vuit, com el 2d8f, que no fan des d'aquell carregat per la Diada Nacional, sense descartar el castell de 9. També cal recordar, però, que els Xiquets tenen una diada de compromís a Vilafranca, per Tots Sants, on podrien tornar a atacar la gamma extra. 


I el programa dels Xicots de Vilafranca, que també és molt obert a conseqüència dels darrers canvis en la situació política del país. Han anunciat recentment que tenen la intenció d'estrenar, aquest mateix mes d'octubre, un castell inèdit al seu historial, com és el 4 de 8 amb l'agulla. Aquesta estructura podria tenir possibilitats a Tarragona «en funció de l'afluència» de la gent als assajos, i en funció dels resultats d'aquests. A més, els Xicots també tenen altres castells en cartera, com el 7d8 i la td8f, que han completat 1 i 4 vegades respectivament, o la gamma bàsica de 8. Comentaris

envia el comentari