Antoni Rull: «Volem descarregar el 4d9f i fer la tripleta»

Antoni Rull, cap de colla dels Xiquets de Reus, assegura que els objectius d’aquest any son descarregar el 4d9f i consolidar la tripleta
Els Xiquets de Reus van carregar, per primer cop a la seva història, el 4 de 8 amb l'agulla, a la diada de Santa Anna | DiariCasteller.cat

 

Els Xiquets de Reus van carregar, a la passada diada de Santa Anna celebrada a la capital del Baix Camp, el primer 4 de 8 amb l’agulla de la seva història. El van acompanyar dels bàsics de 8 i del pilar de 6, però no en van tenir prou. A DiariCasteller.cat hem parlat amb el cap de colla dels de la camisa avellana, Antoni Rull, d’aquesta primera fita amb el 4 de 8 amb l’agulla, així com de les pròximes intencions dels reusencs. En declaracions al nostre mitjà, Rull assegura que els objectius de la temporada passen per «descarregar els castells de 9 i el 4d8a, així com assegurar el pilar de 7 amb folre i el 5 de 8». 


Antoni Rull vol «completar el 3d9f i assegurar amb castells com el 5d8, però l’objectiu primordial d’aquest any és descarregar el nostre primer 4 de 9 amb folre». Els de la camisa avellana saben que «la nostra temporada comença ara», però la intenció segueix sent no caure «o fer-ho el mínim possible. Els Xiquets de Reus som prudents per naturalesa». Els reusencs van ser els segons en completar el pilar folrat aquesta temporada, a la diada del Pallol i després dels Castellers de Vilafranca. No cal dir que tenen un pilar envejable, com ho han demostrat a les últimes diades, en especial la de Santa Anna, on van carregar el primer 4 de 8 amb l’agulla del seu historial i van descarregar el pilar de 6. Rull afirma que «el pilar de 7 amb folre el tenim, el podríem haver tirat per Santa Anna de no ser per la caiguda del castell amb el pilar. Es tracta d’un tema de ‘tempos’». Fent un repàs del calendari, el dirigent avellana diu que «tenim trobades molt interessants d’ara endavant. El 4 amb l’agulla podria tornar a sortir a la diada del Cós del Bou», on hi van convidats per la Jove de Tarragona i on es podria veure un altre pilar de 7 dels reusencs. Pel que fa als castells de 9, tot i que l’any passat van sortir per Sant Pere, enguany podrien tornar a estrenar-se «a finals d’agost o principis de setembre. Sabem que podríem haver carregat el 3d9f per Sant Pere, però no volíem caure».  

 

Parlant de la diada del Mercadal, Rull creu que els Xiquets de Reus es trobaran «entre colles grans que la poden fer molt grossa», i que, per tant, ells no volen ser menys i també podrien donar la campanada. Assegura que «les intencions podrien passar per la tripleta màgica, que ens agradaria fer més vegades, o amb el 4d8a». Pel que fa als rumors sobre un possible assalt a la gamma extra, en forma de pilar de 8 amb folre i manilles a la mateixa diada del Mercadal, Antoni Rull es mostra prudent: «la gamma extra és la passa que es reclama a les colles de 9, però primer cal consolidar el 3 i el 4 folrats». Té molt clar que per fer el pas a les manilles «és molt important créixer en castellers i massa social, no només a plaça sinó també a l’assaig, ja que es requereixen moltes camises». Conclou que «ens falta gent als assajos, hem fet alguna passa enrere en aquest sentit, però és evident que si el pilar està perfecte, tard o d’hora li afegirem unes manilles». 
Comentaris

envia el comentari