Albert Martínez: «A Santa Úrsula, més i millor, evidentment»

La Colla Vella va sortit més que eufòrica de la plaça Mercadal de Reus, havent descarregat el primer 4d10fm de la temporada
Pisos superiors del 4 de 10 amb folre i manilles de la Colla Vella al Mercadal.
Pisos superiors del 4 de 10 amb folre i manilles de la Colla Vella al Mercadal. | Cedida

 

La Colla Vella descarregava, davant l'astorament de cinc colles més, el 4 de 10 amb folre i manilles, dissabte passat a la diada del Mercadal. Van convertir Reus en una nova plaça de 10 al mateix temps que es feien amb el seu primer castell de 10 de la temporada, i van ajuntar-lo amb altres dues grans construccions com el 5d9f i el 9d8, tot i que van haver de desmuntar l'intent de 3 de 9 amb folre i el pilar. Albert Martínez, el seu cap de colla, en feia una valoració molt positiva. 


Martínez recordava que «l'ojectiu era portar el castell de 10 a Reus i ho hem aconseguit, i a més, d'una manera molt especial». Reconeixia que la «llàstima» havia estat l'intent desmuntat de 3 de 9 amb folre i el pilar, del qual en van ser la primera colla en intentar-lo, el 2008. En referència al 4d10fm, la Vella saben que «per fer un castell tan especial, es necessiten unes mides molt concretes per assajar-lo», i que havia estat molt difícil treballar-lo per «tal i com està el país ara», un problema recurrent a moltes colles.

 

La gent està «molt dispersada, posada en altres coses, i ens passa a tothom», reconeixia Martínez. Parlant de la propera diada de Santa Úrsula, que serà el darrer duel 'derbi' a la plaça del Blat de Valls, el cap de colla dels rosats està segur que serà «més i millor», i on es veurà la feina de la colla de tota la temporada. «Ara tenim quinze dies per tancar-nos al local, per picar molta pedra i arribar a Santa Úrsula de la millor manera», on es veuran les estructures més grans de la Colla Vella, «si la situació del país ho permet». 
Comentaris

envia el comentari