Una d'espies amb Brad Pitt, estrena destacada d'aquest divendres

Penélope Cruz torna a les pantalles | Cedida

 

Aquesta setmana arriben tres estrenes a la cartellera d'Ocine Les Gavarres. Es tracta de les tres estrenes més mediàtiques i que, segurament, més públic està esperant per veure. Seria estrany que no es programessin la data prevista de l'estrena, de fet. No obstant això, setmanes com l'actual provoquen dubtes sobre l'excés de pel·lícules per estrenar i la manca d'espais a les sales per fer-ho. Produccions tan interessants com Los ExámenesThe Neon DemonAmerican Pastoral o La muerte de Luís XIV tenen fixada la seva data d'estrena per aquest divendres però no tenen cabuda en una cartellera farcida d'històries que encara no han esgotat el seu recorregut d'exhibició i que no entendríem tampoc que saltessin ja de la cartellera.

 

Massa pel·lícules? Poques sales? Circuits i calendaris d'exhibició mal planificats per les distribuïdores? Un debat que no és pas nou però que en setmanes com l'actual, apareix amb més força sobre la taula.

 


Repassem estrenes:

 

 

Aliados: Robert Zemeckis (Náufrago, El Vuelo) dirigeix aquesta història d'espionatge i d'amor entre un oficial d'intel·ligència americà (Brad Pitt) i una espia de la resistència francesa (Marion Cotillard) al nord d'Àfrica i en plena Segona Guerra Mundial. De factura impecable i elegant, però amb un aparent to de producte prefabricat al servei del duet d'estrelles protagonista (amb molta química entre ells, això sí), la pel·lícula corre el risc de ser poc original i jugar als tòpics ja vistos en històries similars. És l'estrena principal de la setmana.

 

La reina de España. La Niña de tus ojos és una d'aquelles pel·lícules, alguns fotogrames de la qual encara perviuen a l'imaginari col·lectiu dels espectadors que als anys 90 ja anaven al cinema i recorden l'impacte que va tenir la pel·lícula de Fernando Trueba llavors. 25 anys després, el mateix Trueba recupera història, personatges i estètica en una continuació por versemblant on Macarena Granada (Penélope Cruz) retorna a l'Estat Espanyol per posar-se a la pell d'Isabel La Católica. A partir d'aquí, s'inicia de nou l'aventura del cinema amb els mateixos personatges (i alguns de nous) en una mescla entre comèdia, drama i intent de recuperar l'essència d'una història que ha aguantat prou bé el pas del temps, però que, opinió personal, ja estava bé on era: al nostre imaginari cinematogràfic.

 

Marea Negra: Pel·lícula amb rerefons ecològic inspirada en l'accident que una plataforma petroliera situada al Golf de Mèxic va patir l'abril de 2010, provocant una de les pitjors catàstrofes mediambientals de la història i deixant 11 treballadors morts. Una història sobre herois anònims, ben construïda i interpretada i amb Mark Walhberg, Kate Hudson, Jeff Bridges i John Malkovich com a protagonistes.


Encara en cartellera:

 


Sully. Sense arribar a la freqüència de pel·lícula per any de Woody Allen, Clint Eastwood segueix encadenant nous projectes de forma molt regular i als seus 86 anys. El darrer que ens ha arribat és la més que notable Sully, basada en la història del pilot d'avió "Sully" Sullenberg, qui l'any 2009 va haver d'aterrar d'emergència a les aigües del riu Hudson després que l'avió, ple de passatgers, s'avariés en ple vol. Convertit en un heroi pel poble, va ser durament investigat i qüestionat per les autoritats aèries posant en dubte la gesta i la seva capacitat professional.
Pel·licula serena, contundent, ben explicada i més ben rodada, Eastwood demostra un cop més, el que fa temps que els que el seguim ja sabem, que un projecte a les seves mans és una bona pel·lícula. Molt destacable també Tom Hanks en un paper que li encaixa perfectament i que defensa amb solvència i Aaron Eckhart, un dels secundaris imprescindibles de Hollywood. Molt recomanable.

 

Tots els horaris i entrades els trobareu a la web d'Ocine Les GavarresComentaris

envia el comentari