La Momia i American Pastoral, estrenes destacades de la setmana als cinemes

Les sales Ocine projecten també la primera pel·lícula èpica del cinema català, estrenada al Festival Internacional de Cinema en català de Roda de Berà

Una setmana més fem un repàs a totes les novetats que podreu veure a la cartellera Ocine a partir d'aquest divendres 9 de juny.

 

La primera pel·lícula èpica en català arriba a les pantalles | Cedida

 

 

'Pàtria, la llegenda d'Otger Cataló i els 9 barons de la fama'. Després de la seva estrena aquest passat dilluns al Festival Internacional de Cinema en Català de Roda de Berà, arriba aquest divendres a les sales la primera producció èpica del cinema català. Protagonitzada per Boris Ruiz, Miquel Gelabert i Miquel Sitjar, està ambientada al Segle XV en una comunitat benedictina on arriba un noble ancià, Climent de Vallcebre per passar els seus últims dies de vida en companyia del seu vell amic, l'Abat Ponç. Allà, les aventures d'Otger Cataló seran transmeses oralment per part de Climent a un monjo anomenat Pere Tomic i començarà la llegenda.

  

 

 

'La momia'. Tom Cruise s'ha especialitzat en les grans superproduccions d'acció possiblement amb un doble objectiu: dissimular que és un pèssim actor i demostrar al món que als gairebé 55 anys que té, es manté en plena forma davant l'esforç físic que requereixen aquest tipus de pel·lícules. Amb 'Misión Imposible 6' en marxa i amb 'Jack Reacher 3' també confirmada, Cruise es posa al capdavant de la resurrecció d'una saga una mica desgastada: 'La Momia'. Una antiga princesa de l'antiguitat a la qual van prendre el seu destí injustament torna a la vida ara per venjar-se. Acció, aventures, terror i un pressupost d'aquells d'infart són les claus d'aquesta història. I veient la capacitat de Cruise per aconseguir grans èxits de taquilla i per facturar pel•lícules prou correctes, a priori, no és gens desestimable.

 

 

'American Pastoral'. Segona gran estrena de la setmana, molt diferent de l'anterior però també força esperada. Es tracta del debut a la direcció d'Ewan McGregor que adapta la novel·la homònima de Philip Roth, guanyadora del Premi Pulitzer. La història protagonitzada pel mateix McGregor, Dakota Fanning i Jennifer Connelly repassa la història d'una família americana a través de diverses dècades, amb els canvis socials i polítics que s'hi produeixen i amb les alegries i misèries que això comporta en el mateix nucli familiar.

 

Capitán Calzoncillos | Cedida

 

  

'Capitán Calzoncillos: Su primer peliculón'. Dreamworks Animation signa aquesta aventura sobre un heroi i els seus calçotets. Dos nens creen un personatge de còmic casolà i es converteix en real quan hipnotitzen el director de la seva escola i el convencen de què ell és el Capità Calçotets.

 

 

  

'El sueño de Gabrielle'. La sempre efectiva Marion Cotillard, que tant veiem a Hollywood com a França protagonitza aquest drama romàntic que arrenca quan és internada a una clínica per combatre la seva suposada bogeria. Allà coneix un altre pacient i arrenca una història de passió tràgica amb un desenllaç imprevisible. Hi apareix el barceloní Alex Brendemühl.

 

Pieles | Cedida

 

  

'Pieles'. Debut a la direcció d'Eduardo Casanova (Fidel a la sèrie 'Aída') amb una història que ha sorprès allà on s'ha projectat. Estrenada per Netflix fa ja uns mesos, ara arriba a les sales de cinema. Personatges tant estrany com una dona amb l'aparell digestiu al revés, una nena sense ulls o una dona amb la cara mal formada. Personatges solitaris que lluiten per trobar el seu lloc en una societat que només entén una forma física i que exclou i maltracta els diferents.

 

  

'Testigo' Un altre pel·lícula francesa, en aquest cas un thriller sobre un home a qui ofereixen una feina aparentment senzilla: transcriure escoltes telefòniques. Duval, el protagonista no pregunta els motius de qui el contracta atesa la gran suma de diners que li paguen. Aviat però es troba enmig d'un complot polític amb tints criminals.

  

 

'Un policía en apuros'. Ens quedem a França i amb un dels seus actors còmics emblemàtics: Danny Boon. Boon coprotagonitza juntament amb Alice Pol una història sobre una policia distreta, poc hàbil i amb poca disciplina però que en canvi és molt bona disparant armes, té molt bona intuïció i efectiva en el cos a cos... tant és així que ingressa a la unitat d'elit de la policia francesa amb el risc (i els gags) que això pot comportar.

  

Encara en cartell...

 

El círculo | Cedida

 

  

'El círculo'. No és pas la primera pel·lícula que es fa sobre com les xarxes socials han fet canviar els hàbits i la manera de viure i de projectar-se socialment en la societat actual i sobretot entre els adolescents. Se n'ha parlat ja abans però mai amb un duet protagonista tan famós com Tom Hanks i Emma Watson al capdavant. Si bé tot en aquesta pel·lícula sobre una empresa tecnològica que va traspassant límits impunement i amb els aplaudiments del món com a teló de fons, té un to molt artificial i tan frívol com el que pretén criticar, té moments molt lúcids sobre la privacitat, els efectes negatius de la sobreexposició a les xarxes i la psicologia de tot plegat. Emma Watson no està ni millor ni pitjor que a la resta de pel·lícules que ha fet i Tom Hanks fa el seu paper sense gaire entusiasme. Tot plegat s'aguanta prou bé, entreté i no s'allarga innecessàriament, però sense arribar al nivell de per exemple 'Nerve', una història estrenada l'any passat, molt més entretinguda, salvatge i (lamentablement) més realista.

  

Teniu tota la informació sobre les estrenes, horaris i possibilitat de comprar en línia les vostres entrades fent clic aquí

 
Comentaris

envia el comentari