La cartellera de cinema escalfa motors pel Nadal

Animales Nocturnos, estètica plenament cuidada a la gran pantalla | Cedida

 

Arrenca una nova setmana cinematogràfica aquest divendres amb noves estrenes a la cartellera d'Ocine Les Gavarres, sense oblidar també que ha començat ja el Festival Internacional de Cinema de Tarragona REC on fins al dia 6 de desembre es podran veure una vintena de pel·lícules on destaquen propostes interessants com Park o Distancias Cortas entre moltes d'altres. Pel que fa a les novetats que arriben a les sales aquest divendres:


Animales Nocturnos. Tom Ford (sí, el dissenyador) va sorprendre el món amb una primera pel·lícula l'any 2009, Un hombre soltero, que va aconseguir com pocs, fer-se un nom propi a la indústria, convèncer crítica i públic i marcar un estil propi i influït molt clarament pel món de la moda i reflectits en una estètica elegant i sòbria i una fotografia cuidada al detall. Ara torna amb Animales Nocturnos, història intimista, intensa amb personatges molt potents, magníficament rodada i amb un planter d'intèrprets de primer nivell encapçalat per Amy Adams i Jake Gyllenhaal.


Vaiana. Disney ens porta una història ambientada al sud del Pacífic en ple mes de desembre amb aquesta pel·lícula simpàtica, familiar i amb punts molt divertits sobre Vaiana una jove princesa intrépida i aventurera que ha d'emprendre una missió per salvar el seu poble. Una princesa que defuig els models clàssics de princesa pacient, amable i enamorada per un perfil guerrer i més decidit. Animació per ordinador ideal per als que heu vist ja Trolls, Ozzy i Cigueñas.

 

Villaviciosa de al lado, somriures assegurats | Cedida


Villaviciosa de al lado. Comèdia espanyola que segueix el camí marcat pels Ocho Apellidos Vascos i Catalanes, El pregón, Cuerpo de Élite i similars. Toca la grossa de Nadal a Villaviciosa de al lado. Problema: el número és que el s'ha venut al club nocturn Momentos. Dilema: milionari però amb l'etiqueta de client d'aquest club o pobre però amb una reputació i una moral impecables. Macarena García, Carmen Machi, Julieta Serrano o Carlos Santos protagonitzen aquesta història sense més objectiu que fer riure i passar una estona divertida.

 


1898. Los últimos de Filipinas. L'any passat per Nadal, Palmeras en la Nieve va tenir una magnífica acceptació tant de crítica com de públic, convertint-se en un dels èxits de les festes. Enguany es dobla l'aposta amb aquesta superproducció protagonitzada per Luis Tosar, Álvaro Cervantes, Eduard Fernández, Javier Guitérrez i Karra Elejalde que versa sobre la guerra d'Espanya amb Estats Units a finals del segle XIX i la derrota que va suposar la pèrdua de les darreres colònies.


Encara en cartell


La llegada. Sorprenent i estimulant pel·lícula que s'està convertint en una de les sensacions de la temporada per la seva intensitat, ambigüitat, estètica i plantejaments de caire emocional, moral i argumental que provoquen llargues disquisicions a la sortida dels cinemes i vives imatges a la retina passades hores i fins i tot dies després del seu visionat. La pel·lícula dirigida per l'efectiu Denis Villenueve ens presenta una invasió alienígena fora dels clixés de Hollywood i a partir d'aquí, teixeix una profunda reflexió sobre el llenguatge, la comunicació, el pas del temps, la moral de les persones, el dolor... Amy Adams i Jeremy Renner están fabulosos en els seus papers protagonistes i la història, si bé pot agradar més o menys (les múltiples portes obertes que deixa inquieten i molesten a més d'un) és sens dubte de les més intel·ligents i cinematogràficament ambicioses propostes que ha arribat enguany als cinemes.

Podeu consultar horaris i comprar entrades a la web d'Ocine Les Gavarres. I, finalment, recordar que la setmana vinent, setmana de macro pont, les estrenes arriben dimecres dia 7 i que ja estan a la venda les entrades anticipades per la gran estrena d'aquestes festes nadalenques de la qual en parlarem ben aviat: Rogue One: una historia de Star Wars.Comentaris

envia el comentari