Èxit rotund del curs de dietètica saludable de la Universitat d'Estiu de la URV a Cambrils

La primera activitat d'estiu de la URV a la Torre del Llimó ha tingut un èxit rotund a l'hora de promoure programes de formació en la dieta mediterrània i la salut
Assistents del curs de dietètica saludable a la Torre del Llimó | CambrilsDiari.cat

 

Una vegada signat el conveni entre l'Ajuntament de Cambrils i la Universitat Rovira i Virgili (URV), s'ha dut a terme aquesta setmana la primera activitat de la Universitat d'Estiu de la URV a Cambrils, més concretament a la Torre del Llimó, un espai de cotreball i allotjament d'empreses situat al nucli antic de Cambrils. En aquesta ocasió, el curs impartit 'Taller de dietètica saludable: planificació de menús setmanals' ha tingut per objectiu fomentar una vida sana i equilibrada i ha esdevingut tot un èxit. En definitiva, el conveni establert ha sigut creat per tal de promoure programes de formació en l'àmbit de la salut i la dieta mediterrània.


El 'Taller de dietètica saludable: planificació de menús setmanals', que forma part de l'Antena del Coneixement del Campus Extens de la URV a Cambrils, va despertar un gran interès i va assolir el màxim d'inscrits. Els 25 alumnes assistents van poder analitzar els seus hàbits alimentaris i el seu estat nutricional mitjançant l'antropometria —branca de l'antropologia que mesura les diferents parts del cos humà i en determina les seves proporcions. Posteriorment, els alumnes també van poder estudiar diferents exemples de dietes saludables i, finalment, van dissenyar els seus menús setmanals. El curs va ser impartit per Rafel Balanzà Roure, professor associat de la Unitat de Nutrició Humana del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la Facultat de Medicina de la URV.

 

L'objectiu del taller era donar a conèixer al públic en general, universitari o no, conceptes bàsics d'alimentació i nutrició saludable, posant en pràctica les bases científiques teòriques actuals. La gran majoria de la nostra societat coneix la importància de l'alimentació en la prevenció i el tractament de les malalties més freqüents a la nostra societat —sobrepès, obesitat, diabetis, malalties cardiovasculars i càncer—, però moltes vegades no és fàcil que la població entengui el coneixement científic actual sobre aquest tema i, més encara, que el pugui aplicar de forma pràctica en el dia a dia. I així ho van transmetre en aquest primer curs d'estiu.
Comentaris

envia el comentari