Els gossos de teràpia tornen a les aules de Cambrils per fomentar diferents valors

Els tallers van adreçats als alumnes de 1r i 2n de primària
El Croqueta i la Poma són els gossos de teràpia que fan possible el taller. | CambrilsDiari.cat

 

Els gossos ensinistrats de l'Associació '4 Potes', el Croqueta i la Poma, reapareixen a les escoles de Cambrils amb un taller anomenat 'Descobrim el món a 4 potes', adreçat als alumnes de 1r i 2n de primària, un taller que els servirà per descobrir nous països. Aquest matí s'ha presentat la iniciativa a l'Escola Joan Ardèvol de Cambrils, on s'han impartit quatre tallers amb gossos de teràpia d'aquest curs. L'objectiu dels tallers és sensibilitzar els infants davant les persones diferents i despertar-los l'empatia, a través del coneixement i el respecte, cap a altres nens i nenes del món. També incita als petits a tenir respecte pels animals de companyia.


Es tracta d'un dels vuit tallers oferts per l'Àrea de Cooperació i Solidaritat de l'Ajuntament de Cambrils amb la col·laboració de l'ONGD El Sueño de la Campana. El taller té un format de conte interactiu, amb material audiovisual, i treballa l'educació en valors, el coneixement del món, la diversitat, la integració, els Drets Humans, la immigració, etc. Són la psicòloga Annabel Folch i la veterinària Montse Carrión les que s'encarreguen de sensibilitzar els infants en aquests àmbits.

 

Els gossos són els protagonistes d'algunes de les històries situades a diferents països del món que expliquen les monitores. Al final de la sessió, es proposa als infants que facin un dibuix que expliqui tot el que han après. A més, els alumnes poden tenir contacte directe amb els gossos i jugar amb ells durant una estona. Així doncs, els gossos de teràpia esdevenen un element dinamitzador de les històries que tenen un efecte pedagògic sobre els nens, fent que estiguin motivats i implicats. D'altra banda, ajuden a millorar les capacitats dels nens que pateixen algun tipus de trastorn com l'autisme o algun tipus de deficiència psíquica.


Durant la presentació, juntament amb el regidor d'Ensenyament Alejandro Garcia, hi havia la regidoria de Cooperació i Solidaritat Ana López, qui ha destacat el format innovador d'aquest any i la importància d'explicar als nens i nenes que entre tots podem fer un món millor. Sobretot, López ha destacat que no es tracta d'accions aïllades sinó que s'engloben en el Pla Local de Cooperació de Cambrils, apostant així per l'educació com a eina de transformació social. Comentaris

envia el comentari