El Gran Buffet de Cambrils s'enderrocarà per a una futura zona comercial

A finals de setmana, el titular de l'antic restaurant, Vilalta Corporation, té previst presentar el projecte d'enderroc
Imatge del Gran Buffet de Cambrils | CambrilsDiari.cat

 

El Gran Buffet de Cambrils, el punt de referència de l'N-340 que era molt conegut per camioners i famílies que passaven habitualment per la zona, es troba en un pla parcial que valora l'enderroc de l'edifici construït fa més de tres dècades. Segons 'El Diari de Tarragona', on està situat el Gran Buffet podria albergar-se una zona comercial que recuperés la vitalitat de la zona. Aquesta és la idea que pretén portar a terme Vilalta Corporation, la propietària de l'edifici. «Sempre hem sigut els titulars de l'edifici de més de 2.000 metres quadrats», explica Pere Vilalta, titular d'aquest restaurant de carretera.


L'edifici ha estat acompanyat d'un gran «tòtem» en forma de forquilla de tres pues que anunciava als turistes i camioners que hi havia un restaurant per a tots els gustos i necessitats. El negoci anava prosperant any rere any fins que una inspecció de sanitat de l'Ajuntament de Cambrils va posar en dubte la seva continuïtat. En aquesta inspecció, els tècnics van trobar en el Gran Buffet diverses anomalies suficientment greus, com per què el restaurant tanqués temporalment les seves instal·lacions, fins que no es renovessin les instal·lacions per garantir el perfecte estat dels aliments.

 

Vilalta assegura que la situació sanitària, sumada al començament de les obres de la variant, va acabar «d'enfonsar el negoci», moment que va aprofitar l'arrendatari per «deixar-lo morir». El 3 de gener de 2014, s'havia convocat una vaga dels 23 treballadors que estaven en aquell moment en plantilla, que reclamaven cobrar el sou dels últims tres mesos i amenaçaven a impedir l'obertura del restaurant a primera hora del matí. Tot i que finalment la vaga es va desconvocar i arribar a un acord per actualitzar els sous i recuperar els diners dels treballadors, la situació ja no va millorar, provocant el tancament definitiu del restaurant el 2014.

 


El titular de Vilalta Corporation, Pere Vilalta, explica: «Em vaig reunir amb l'Ajuntament de Cambrils informalment proposant que aquest solar mantingués l'activitat amb la presència d'algun basar xinès, però van rebutjar la meva proposta i el restaurant va quedar abandonat». Així, el tancament del Gran Buffet va deixar un gran buit en aquesta zona de l'N-340, considerada d'ús comercial i residencial. Des de llavors, les bosses d'escombraries, vidres trencants, ferros, entre d'altres, formaven part del paisatge juntament amb el deteriorament del local. L'abandonament de l'edifici també ha provocat nombrosos saquejos.

 

Davant d'aquesta situació, l'Ajuntament ha requerit a la propietària que es netegi el solar, derruint i deixant en bones condicions la zona. Pere Vilalta explica que el divendres o dilluns «sol·licitarem permís, i una vegada concedit, buscarem a una empresa perquè enderroqui la construcció». Aquest projecte no només ha de tenir en compte l'enderroc de les parets, sinó també la clàusula de pous i anivellar el terreny. Per a futures accions, Vilalta apunta que hi ha una zona subterrània que podria recuperar-se i aprofitar-se com a aparcament.Comentaris

envia el comentari