Catorze persones en situació d'atur s'incorporen a l'Ajuntament de Cambrils

Els contractes estan subvencionats pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya
La regidora de d'Ensenyament i Polítiques Actives d'Ocupació, Montse Masdeu (al mig) amb dues de les delineants incorporades recentment | Ajuntament de Cambrils

 

L'Ajuntament de Cambrils, en el marc del programa Treball i Formació del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC), contractarà a jornada completa catorze persones per treballar en diferents departaments del consistori. L'objectiu és ajudar a les persones amb més dificultats d'inserció al mercat de treball.


Ja són sis les persones que han signat el contracte i vuit les que el firmaran abans del febrer. Tots aquests contractes estan subvencionats pel SOC de la Generalitat de Catalunya, en l'àmbit del programa Treball i Formació. El que es pretén és millorar l'ocupabilitat dels col·lectius amb dificultats d'inserció laboral, donant una feina que proporciona formació i experiència. En aquesta línia, la regidora d'Ensenyament i Polítiques Actives d'Ocupació, Montse Masdeu, destaca que no és necessari que les persones contractades tinguin coneixements o habilitats sobre la feina que realitzaran perquè «adquireixen la capacitació al llarg de la seva experiència aquí a l'Ajuntament i per tant surten més ben preparades per a la seva reinserció».

 

El programa Treball i Formació té dos vessants. Per una banda, l'Ajuntament rep 109.012 euros del SOC per contractar i formar a deu persones en estat d'atur i no receptores de qualsevol prestació o subsidi de desocupació, preferiblement majors de 45 anys. Aquestes persones realitzaran feines com dinamitzador juvenil, delineant o administratiu dins de l'Ajuntament, amb contractes de sis mesos o d'un any. Per altra banda, el SOC atorga 47.260 euros a l'Ajuntament, destinats a la contractació de quatre persones a l'atur que rebin la Renda Mínima d'Inserció (RMI). Les feines pensades per a aquestes persones són de jardineria i d'obra a la Brigada Municipal i al Camp de Futbol. Els contractes també són de sis mesos o d'un any.


El regidor d'Hisenda i Personal, Jaume Gila, reitera que «a més de proporcionar feina, el programa millorarà el perfil professional dels participants».Comentaris

envia el comentari