Un total de 35 restaurants de Cambrils es bolquen en les III Jornades Gastronòmiques del Calamar

L'esdeveniment, que s'inicia el proper divendres 29 de setembre, s'allargarà fins al 15 d'octubre
Les jornades, de les quals avui s'ha presentat el cartell promocional, arrenquen aquest divendres.
Les jornades, de les quals avui s'ha presentat el cartell promocional, arrenquen aquest divendres. | CambrilsDiari.cat

 

L'inici de la tardor, amb el punt final a la temporada estival, duu a Cambrils una de les apostes gastronòmiques més destacades de l'any: es tracta de les III Jornades Gastronòmiques del Calamar, que començaran aquest divendres, 29 de setembre, i s'allargaran fins el proper 15 d'octubre. Un total de 35 establiments de la vila oferiran menús en el marc de les jornades, amb propostes al voltant d'aquest mol·lusc. Els preus dels àpats oscil·laran entre els 24,50 i els 49 euros i aniran maridats amb diverses propostes de vins i caves Torelló —un total de dos vins blancs, un de rosat i tres caves.

 

Enguany, els 35 establiments participants són Acuamar, Al Punt, Barabar, Beach Club Estival Eldorado Resort, Bec d’Or, Cal Tendre, Can Bosch, Can Solé, Casa Gallau, Casa Macarrilla 1966, Casa Port, Club Nàutic, Denver, Duomo, El Faro, El Pescador, El Pósito, Gami, Germans Miquel’s, La Palmera de la Llosa, Lekeitio, Les Barques, l’Escandall, l’Espurna, Llop de Mar, l’Original Experiències Gastronòmiques, Miquel, Miramar, Montserrat, Moraima, Rincón de Diego, Sotacel, Vora, Xiringuito del Mar i Zero Zero. 


Dalmau, Pellicer i Moreno, en la presentació de les jornades.
Dalmau, Pellicer i Moreno, en la presentació de les jornades. | CambrilsDiari.cat

 

La regidora de Turisme, Mercè Dalmau, ha ha destacat l'aposta del consistori «per reforçar la capitalitat gastronòmica de Cambrils amb la bona feina dels cuiners i la qualitat dels productes de quilòmetre zero». El representant de vins i caves Torelló, Ángel Moreno, ha destacat «la qualitat de l'oferta gastronòmica de Cambrils», aliada ara amb el seu celler. Finalment, Josep Maria Pellicer, de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Cambrils, ha recordat que el calamar és un producte «amb moltes possibilitats», motiu pel qual les jornades inclouen menús de ventall ampli, dels més tradicionals als més innovadors.

 

De fet, l'aposta de Cambrils per les jornades del calamar neix dels seus restaurants, que van optar per fomentar aquest producte, atemporal i molt present en la tradició gastronòmica cambrilenca. El joc que aquest ingredient dona a l'hora de cuinar, permetrà que en aquestes III Jornades Gastronòmiques del Calamar, es pugui tastar farcit, amb arròs, en la seva tinta, a la caldereta, a la planxa o en qualsevol altra modalitat. El potassi, el magnesi, el zinc, el fòsfor, el ferro, i l'aportació de les vitaminesA, B3 i B12 són algunes de les virtuts del producte. Els propers vint dies, doncs, Cambrils serà, doncs, un bon escenari per gaudir de la gastronomia del calamar.




Comentaris

envia el comentari