Cambrils celebra la cloenda dels cursos de català amb reconeixements per a treballadors i voluntaris

El Servei Local de Català ha tingut 331 inscrits i s'hi han format 57 parelles lingüístiques
Estudiants i voluntaris del Servei Local de Català de Cambrils | SLC de Cambrils

 

Cambrils celebra la cloenda dels cursos de català amb cançons en diverses llengües a càrrec d'alumnes i amb reconeixements per a ells i els voluntaris. El Servei Local de Català de Cambrils (SLC), que forma part del Centre per a la Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura (CNL), va celebrar el dia 15 de juny la cloenda dels cursos de català i del Voluntariat per la Llengua. Durant la celebració es van cantar cançons en diverses llengües a càrrec d'alumnes i es va reconèixer la labor dels treballadors i voluntaris.


Va obrir l'acte la responsable del SLC, Helena Martínez Ferreruela, que va fer el balanç de l'any acadèmic; tot seguit va intervenir la directora del CNL de l'Àrea de Reus, Anna Saperas, que va parlar del Voluntariat per la llengua i altres activitats del SLC, va felicitar l'alumnat i va agrair la tasca a les professores, el voluntariat i l'Ajuntament, que possibilita tirar endavant el projecte del Servei Local de Català de Cambrils. Després es va projectar el vídeo ideat pel SLC de Cambrils per commemorar el Dia Internacional de les Llengües Maternes: l'alumnat hi llegia, en la seva llengua materna, fragments adaptats del Manifest sobre la Diversitat Lingüística de la UNESCO. I es va fer el reconeixement als alumnes que han acabat l'etapa acadèmica. El darrer bloc de l'acte, el més festiu, va consistir en la interpretació de cançons en diverses llengües a càrrec de l'alumnat.

 

Van assistir a l'acte Josep Lluís Abella, regidor de Cultura i Festes, i Camí Mendoza, alcaldessa de Cambrils, que el va cloure felicitant l'equip del SLC i agraint a l'alumnat català l'interès per perfeccionar la seva llengua i a l'estranger el seu esforç per incorporar el català al costat del seu idioma i fer-ne llengua de cohesió al municipi.

 


Durant l'any acadèmic 2017-2018 el SLC de Cambrils ha ofert un total de dinou cursos presencials, que han anat des del nivell bàsic fins al nivell de coneixements superior. El curs ha tancat amb 331 inscripcions, una xifra que continua creixent respecte de períodes anteriors. Tres d'aquests cursos han estat nivells bàsics organitzats conjuntament amb el Servei d'Ocupació de Catalunya adreçats a persones que estaven aturades. A més, en aquest mateix període s'han format 57 lingüístiques del programa Voluntariat per la llengua. Durant l'estiu es pot continuar participant també en aquest programa, que enguany s'ha ampliat amb la modalitat virtual per videoconferència, de manera que s'hi pot participar des de qualsevol punt del món. El Servei Local de Català de Cambrils oferirà al juliol un curs intensiu de nivell bàsic  per a les persones que volen començar a aprendre a parlar en català. Es farà de dilluns a divendres de 9.30 a 11.30 h.

 Comentaris

envia el comentari