23 parelles lingüístiques de Cambrils participaran en el «Voluntariat per la llengua»

Les parelles estan formades per voluntaris i aprenents de Catalunya, de la resta de l'Estat espanyol, i de països com Romania, Líbia o Polònia
Imatge de la presentació del programa el passat 14 de març | CambrilsDiari.cat

 

El municipi de Cambrils acollirà aquest quadrimestre una nova edició del programa del «Voluntariat per la llengua», una experiència on el català es converteix en el nexe d'unió entre un voluntari de parla catalana i un participant que vol aprendre l'idioma. La responsable del Servei de Català, Helena Martínez, apunta que la iniciativa compta amb 23 parelles al municipi, dels quals n'hi ha deu que continuen de la passada edició. Les parelles es van conèixer el dia 14 de març a les 18.00 hores en un acte formatiu a l'Ateneu Juvenil, on es fan els cursos de català per a adults del Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus.


A l'acte hi va intervenir el regidor de Cultura, Josep Lluís Abella Hortoneda, que va agrair als assistents la participació en el programa i va animar voluntaris i aprenents a utilitzar la llengua catalana en tots els àmbits possibles. La tècnica responsable del programa «Voluntariat per la llengua», Rut Ortiz, es va encarregar de donar als participants informació i instruccions perquè la seva experiència com a membres d'una parella lingüística resulti ben positiva. A més, va destacar la variada procedència de voluntaris i aprenents, ja que hi ha persones de Catalunya, la resta de l'Estat espanyol, Romania, Líbia, el Marroc, Bielorússia, Bolívia i Polònia.

 

Els voluntaris invertiran una hora setmanal durant deu setmanes a conversar en català amb l'aprenent amb la finalitat que aquest guanyi seguretat i fluïdesa parlant en aquesta llengua en un ambient distès, mentre fan noves amistats i s'enriqueixen mútuament. A més, els integrants de les parelles lingüístiques podran participar en les activitats complementàries que el CNL organitza per a elles, com cinema infantil o un concert de música clàssica. 

 
Comentaris

envia el comentari