La «Xató Experience»: la novetat de la Xatonada Popular del Vendrell

La cita tindrà lloc el diumenge 5 de febrer
Imatge de la roda de premsa de presentació de la Xatonada | Ajuntament del Vendrell

 

La Xatonada Popular del Vendrell tindrà lloc el diumenge 5 de febrer a partir de les 10 hores del matí a la Rambla del Vendrell, com és tradició. La cita acollirà el 31è Concurs de Mestres Xatonaires, la 30a Exhibició de Xatonaires Infantils i la 24a Fira de productes alimentaris naturals i artesanals. A més, com a novetat d’enguany, es durà a terme la «Xató Experience». En aquest sentit, el regidor de Promoció Econòmica, Kenneth Martínez, ha explicat que s’estan introduint nous complements a la festivitat que omplin d’activitats la Rambla durant tot el matí, culminant la jornada amb el lliurament de premis del Concurs de Mestres Xatonaires. L’edició del 2017 està patrocinada pels Supermercats Bon Preu i Esclat.


L’espai «Xató Experience» serà un lloc on els cuiners del col·lectiu Terra i Taula mostraran una manera peculiar i innovadora de preparar el xató que no deixarà indiferent a ningú. L’activitat anirà a càrrec d’Oriol Rosell (l’Obrador), Josep Pascual (Ull de llebre), David Vernet (Vell Papiol) i Jordi Guillem (Lo Mam), i estarà moderada per Xavier Sanjuan (periodista i entès en gastronomia). En acabar l’explicació, s’oferirà una degustació de quatre tapes acompanyades amb dues copes de vi que tenen els ingredients del xató com a principals. Si voleu participar al tast, cal que envieu un correu electrònic a info@terraitaula.cat. Té un cost de setze euros.

 

Pel que fa a les activitats tradicionals, el president de l’Associació Gastronòmica de la Universitat del Xató de Catalunya, Paco Azuaga, ha destacat l’èxit dels cursos «Aprèn a fer xató», en el qual hi participaran, a partir de la propera setmana, 240 infants i 70 adults. En referència als petits de la casa, destacar que aquests, a més, rebran coneixements sobre els productes de la nostra terra. Entre els petits que participin al curset i que després assisteixin a l’exhibició infantil se sortejarà una bicicleta cedida per Runnbikes. D’altra banda, destacar que tot aquell qui vulgui participar la Concurs de Mestres Xatonaires s’hi pot inscriure a partir del dijous 12 de gener a la Regidoria de Promoció Econòmica (977 66 52 53) o a través del SAC de l'Ajuntament. Hi podran participar un màxim de 50 persones.

 

Imatge d'arxiu de la Xatonada Popular del Vendrell | Ajuntament del Vendrell

A les 12.00 hores del migdia es podran gaudir de les 1.500 degustacions de xató per un preu de set euros, tiquet de les quals es podrà comprar de manera anticipada al Centre d’Iniciatives i Turisme a partir del 23 de gener.

 

A més, paral·lelament durant tot el matí, hi haurà tallers, jocs infantils, la trobada d’intercanvi de les plaques de cava i la ruleta solidària a càrrec de La Ballaruga. D’altra banda, tres comerços locals (Pastisseria Conflent, Dolceria Soler i Pastisseria Vendrellenca) hi participaran venent productes relacionats amb el món del xató i el nostre territori.Comentaris

envia el comentari