La Policia de Calafell detecta excés de velocitat en un 80% dels vehicles aquesta Setmana Santa

Dels 223 vehicles controlats, 179 anaven a més velocitat de la permesa
Un cotxe amb radar de la Policia Local de Calafell. | Ajuntament de Calafell

 

La Policia local de Calafell ha denunciat per excés de velocitat el 80% dels vehicles que ha controlat amb un radar mòbil durant aquesta Setmana Santa. De 223 vehicles controlats, 179 superaven el límit de velocitat permès i rebran la corresponent sanció econòmica i de pèrdua de punts del permís de conduir, graduada segons la gravetat de la infracció. Els controls s'han fet a vies com la C-31, al seu pas per la zona comercial de Mas Mel, a l'avinguda de Lluís Companys o la rambla de Mossèn Jaume Tobella, on l'excés de velocitat és habitual.


L'Ajuntament ha anunciat que farà noves campanyes de control de velocitat per tal de mirar de revertir aquesta problemàtica, que s'intensifica en èpoques de temporada turística alta, per la circulació més gran de vehicles i pel relaxament de l'atenció al volant. L'Ajuntament ha afegit que l'objectiu dels controls no és recaptar amb multes, sinó garantir la seguretat viària. «Com tothom pot entendre, si es multa algú, és perquè ha infringit la normativa o la senyalització, que existeixen perquè els carrers i carreteres no siguin la llei de la selva», ha explicat el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Triadó.

 

Triadó també ha recordat que Calafell pateix un increment a l'alça dels accidents de trànsit d'uns anys ençà. «Tot i que algun any s'han aconseguit reduir, a l'any següent hi hem tornat, el 2008 a Calafell hi havia 150 accidents l'any, mentre que el 2016, n'hi va haver 205», ha apuntat. Hi ha dades preocupants, com el fet que els atropellaments s'han multiplicat per quatre en els anys esmentats. A més, els il·lícits penals en matèria de trànsit, és a dir infraccions que tenen entitat de delicte, tampoc paren de pujar. El 2014, se'n van denunciar 73, el 2015 van pujar a 132, i el 2016, fins a 147. Molts estan relacionats amb l'excés de velocitat, així com amb el consum d'alcohol i drogues.
Comentaris
4x Combo!
Aparcat sobre la vorera, tallant 2 passos de vianants i just a sota de la senyal de prohibit parar ni estacionar. 4x combo bonus! ENHORABONA!
0

envia el comentari