Ensurt a Correus per les granades decoratives d'un vendrellenc

Les creacions d'Emilio García posen en alerta la Guàrdia Civil
Una granada cervell d'Emilio García. | Emilio García

 

Les granades decoratives en forma de cervell del jove vendrellenc Emilio García han causat un ensurt aquest matí a l'oficina central de Correus de Tarragona. Aquest jove vendrellenc s'ha fet un nom de ressò mundial en l'àmbit del disseny de figures i escultures gràcies a les seves creacions basades en petits cervells. Des dels 'Jumping Brain' inicials, a cervells amb forma de cor, calavera o granada ('Brainade'). Aquests últims són els que han creat alarma entre els treballadors de Correus de Tarragona, quan n'han trobat una remesa a dins d'un paquet en el moment que el passaven per l'escàner.   


Eren quatre paquets amb destinació al Regne Unit, Xipre, França i Alemanya, i en tots ells es veien clarament les granades. Des de Correus han avisat a la Guàrdia Civil, i els agents de la unitat d'explosius han desallotjat les oficines i s'han endut els paquets. Immediatament s'han volgut posar en contacte amb el remitent però, en no trobar-lo, han acabat contactant amb la mare, que ha passat el missatge al seu sorprès fill. Li han dit que s'havia de presentar a les dependències policials de Tarragona de forma voluntària o l'anirien a buscar.

 

«Ha estat una sorpresa, ja n'he enviat moltes a diferents llocs del món i mai havia passat alguna cosa semblant, però aquestes tenen una pols que les recobreix que fa que brillin, i això ha pogut causar la similitud amb les granades reals», explica García a BaixPenedesDiari.cat. Un cop a comissaria, el jove ha explicat amb tota tranquil·litat que són figures decoratives creades per ell mateix, i que són col·leccionades per gent de tot el món. El malentès ha quedat com una anècdota, tot i que García admet que quan ha sabut l'enrenou que s'ha creat a Correus li ha sabut «molt greu».

 

Emilio García, treballant en les seves figures. | Emilio García

 


De fet, tot i que els agents han reaccionat molt amablement amb ell, també l'han avisat que prengui mesures per evitar que això es vagi repetint, ja que si no l'haurien d'acabar denunciant «per crear alarma social». «M'han informat que hi ha una cosa similar a un registre de remitents que fan armes de joguina o similars, i que podria ser una opció», apunta García. 

 

Cervells que causen sensació a tot el món

 

Emilio García va començar en el món de les escultures decoratives fa vuit anys, provinent del disseny de pàgines web. Les seves creacions de granotes cervell van causar tanta sensació que va decidir dedicar-se a aquest món, i ara viu d'això. Ha fet exposicions de les seves creacions en diferents països d'Europa i Amèrica del Nord, i l'empresa Toy2R va fer una producció massiva dels seus 'Jumping Brain'.

 

La majoria de les seves creacions són, però, edicions limitades que es venen a través de les xarxes socials, i totes tenen la forma de cervell com a base. «Va sorgir com una barreja d'elements, la meva parella estudiava psicologia i em parlava de l'elasticitat dels cervells, i vam fer un viatge a Berlín i se'm va acudir la imatge d'un cervell —representant les idees— saltant el mur, d'aquí va sorgir el 'Jumping Brain'», explica. Des d'aleshores, no ha parat de fer tot tipus de figures, com ara insectes, o personatges, com Bob Esponja.       Comentaris
ppet
Aquests detectors no saben que son de plastic? o es la ineficiencia dels qui els manipulen.
0

envia el comentari