El Vendrell inicia el procés participatiu del projecte «Marca El Vendrell»

L’enquesta complementarà les diferents entrevistes en profunditat que es realitzin i els vuit grups focals de discussió

 

El projecte «Marca El Vendrell» ha començat la fase de consulta oberta a la ciutadania per tal de consensuar la seva conceptualització, disseny i implementació. Per aquest motiu, el municipi ha estrenat, aquest mes de gener, una enquesta on-line en la qual hi poden participar ciutadans de primera o segona residència. D’altra banda, també s’està treballant en aquest sentit a partir de vuit grups focals de discussió per tractar diverses temàtiques i amb entrevistes en profunditat. Respecte aquestes últimes, destacar que ja se n’han dut a terme a onze  a diferents «líders d’opinió de la societat vendrellenca», segons ha informat el consistori.


El Grup de Recerca en Traducció Audiovisual, Comunicació i Territori de la UVic-UCC ha estat l’encarregat del procés de conceptualització, que aportaria un valor afegit al territori. El líder del projecte, geògraf i comunicòleg Jordi de San Eugenio, ha explicat que «no només hem de fer un logotip i un eslògan. El procés de creació de marca s’ha de concebre, dissenyar i executar en clara connivència i complicitat amb un procés de desenvolupament local amb capacitat per implicar tots els actors econòmics i socials del municipi del Vendrell».

 

En aquest sentit, determina que «les diferències més representatives entre una marca de territori i una de comercial sorgeixen, preferentment, de les connotacions de dinamització econòmica vinculades a la implantació de marques de territori. Les implicacions socials en contraposició als interessos de mercat són una constatació més de les diferències conceptuals i d’execució existents entre aquestes dues tipologies de marca». Finalment, Jordi de San Eugenio sentencia que «la marca de territori es pot considerar un dispositiu de gestió del territori, pel fet que implica la concreció d’una identitat territorial a partir de la qual engegar un procés de desenvolupament local».
Comentaris

envia el comentari