El Francàs es queda sense un tram de la seva platja

L'aigua del mar ja arriba directament a les roques
El tram del Francàs que ha quedat sense platja. | Cedida

 

La platja del Francàs està vivint aquest estiu situacions extremades, que estan canviant la seva fisonomia. Primer va ser el tram de platja més pròxim a la guingueta i al càmping el que va quedar molt reduït a principis de juliol, una situació que les últimes setmanes s'ha anat solucionant de manera natural. En canvi, la zona que més està patint els últims dies és la que hi ha més a l'est, a tocar de Masia Blanca, ja al límit amb la platja de Coma-ruga. Allà, un tram de platja d'uns 200 metres, que es troba davant d'uns edificis d'apartaments, ha desaparegut completament, arribant l'aigua del mar directament fins a les roques. La gent ha de passar per un camí elevat que hi ha davant els apartaments per sortejar aquest tros. A més, en aquest tram hi ha una torre de vigilància dels socorristes, els suports dels quals han quedat a la vista per la manca de sorra. 


Els veïns de la zona ja han comunicat la seva preocupació per l'actual situació. La desaparició progressiva de la sorra està comportant l'aparició d'altres perills, com ara un suport de ferro trencat que va sorgir fa pocs dies, i que estava enterrat a la platja. Des de la Xarxa Vendrellenca han demanat per carta a la regidoria de Platges que faci un tancament de forma urgent d'aquest tram «per tal que no hi passi la gent»,i fins i tot que un socorrista estigui de forma permanent a la zona per indicar als banyistes per on poden passar. 

 

L'associació de veïns i comerciants del Francàs, junt amb la Xarxa Vendrellenca, es van reunir fa uns dies amb els responsables de Costes a Tarragona, que els van explicar que es faria un estudi durant tot un any del comportament de la platja, per treure conclusions sobre per què hi ha aquests canvis sobtats sense que s'hagin produït temporals. La platja del Mas Mel, a Calafell, també ha patit el mateix problema aquest estiu.

 

Banyistes a la zona afectada del Francàs. | Cedida

 


El suport de la torre dels socorristes està quedant a la vista. | Cedida

 

El tros de ferro que va sobresortir fa uns dies. | Cedida

 Comentaris
ppet
El problema es diu port de Coma-ruga i Roda i la solució , Goma 2
0
Gaia
No podem estar posant sorra contínuament, dragant el litoral i acabant amb tota la biodiversitat que hi havia fa només 20 anys. El vent de llevant fa que les corrents vagin de nord a sud. Quan fem un port estem provocant que la platja de la part nord del port desaparegui i es formi una gran platja al sud del port. La natura ho regularà i la flora i fauna s'adaptarà. Però el que no podem continuar fent és remoure sorra per acontentar turistes vinguts de Barcelona, Aragó o de terres més llunyanes.
0
Titu
El mateix, no fa falta molts estudis, desprès del desastre del port de Coma-ruga, la construcció del port de Roda no és tenia que haver permès mai.
0

envia el comentari