Desenes de persones tallen la sortida de la C-32 a Cubelles

Nova protesta per reclamar l'aixecament del peatge a la zona Cunit-Cubelles
Imatge del tall a la sortida de la C-32. | Cedida

 

Desenes de persones van tallar aquest divendres a la tarda, durant mitja hora, una de les sortides de l'autopista C-32, concretament la del peatge de Cubelles. Igual que els actes que es van fer el passat 2016, l'acció va servir per protestar pel col·lapse que pateix la C-31 —que travessa municipis com Calafell i Cunit—, reclamant que s'aixequi el peatge entre Cunit i Cubelles, de manera que hi hagi una alternativa ràpida a la C-31. La protesta, organitzada entre d'altres per la Coordinadora de Calafell, va comptar amb el suport de polítics com l'alcalde de Calafell, Ramon Ferré. En canvi no hi van ser els membres del PDECat i d'ERC de Calafell, que consideren que la coordinadora està «polititzada». 


Tot i que durant la setmana la Generalitat havia denegat el permís per fer un tall a l'autopista, finalment es va autoritzar a fer-lo a la sortida de Cubelles. Els organitzadors preveuen fer una altra acció similar a mitjans del mes d'agost. Les entitats convocants van denunciar de nou el col·lapse en què es troba la C-31, que travessa pel mig dels municipis, i reclamen a la Generalitat que adopti mesures que afavoreixin l’ús de l’autopista.

 

Recorden que, mentre la C-32 està pràcticament buida per un dels peatges més cars d’Europa, la carretera suporta un trànsit de més de 25.000 vehicles diaris. Una situació que, a més, ha disparat el nombre d’accidents a la C-31. Les converses amb la Generalitat per aixecar les barreres es troben en un punt mort i d’aquí la reiteració de les protestes. La protesta va estar organitzada per la Coordinadora Calafell, la Plataforma per la Mobilitat de Cubelles i la Coordinadora de Vilanova.
Comentaris

envia el comentari