Calafell renova amb tecnologia led 5.200 fanals del municipi

Forma part del nou contracte de l'enllumenat públic
Un operari treballant en un fanal de Calafell. | Ajuntament de Calafell

 

L'Ajuntament de Calafell aprova aquest dimarts el projecte per renovar amb tecnologia led 5.200 fanals del municipi. És una de les mesures del nou contracte d'enllumenat públic, destinat a resoldre les incomptables mancances d'aquest servei i a estalviar en el consum elèctric. L'empresa concessionària del servei d'enllumenat ha presentat el projecte de renovació, d'acord amb el contracte que va adjudicar-se l'any passat.


L'equip de govern ha matisat que «el plec de l'adjudicació, del govern anterior, preveia que la substitució es fes amb halogenurs metàl·lics, però que el nou govern i l'empresa han cregut oportú canviar a led, per l'important estalvi de consum que hi haurà». D'altra banda, ja s'està elaborant el projecte per renovar 1.234 punts de llum més, també amb tecnologia led. En aquest cas, a més, es renovarà part dels suports i cablejats, en concret els més obsolets o malmesos. En algunes zones, el canvi serà total (fanals, bàculs i cablejat) per l'obsolescència del material o el seu deteriorament.

 

En total, doncs, seran 6.434 fanals amb led, que li significaran a l'Ajuntament un estalvi en la factura elèctrica d'uns 420.000 euros anuals. La primera zona on s'actuarà, amb renovació total en aquest cas, és la compresa entre el carrer Àngel Guimerà i l'Estany. A continuació, vindran Les Brises, Segur Platja, Bellamar, Mas Mel i Calafell Residencial. La resta de llums, fins al total de 9.000 que existeixen al municipi, no caldrà substituir-los, ja que són relativament nous, ja ofereixen un bon estalvi energètic i estan en bon estat de conservació.
Comentaris
ppet
Per allà les terres mesetaries la Punica va fer l'agost amb aquest tema.
0

envia el comentari