Calafell engega el projecte del nou centre cívic i la nova biblioteca al Port de Segur

El govern local vol donar «molta vida» a un espai «desaprofitat»
Imatge dels locals del Port de Segur on es posarà el centre cívic i la biblioteca. | Ajuntament de Calafell

 

La junta de govern local de l'Ajuntament de Calafell ha aprovat inicialment el projecte per crear un centre cívic al Port de Segur. Aquest nou espai cultural inclourà una biblioteca i també un casal jove. La inversió prevista és de 732.143 euros i es demanarà una subvenció del Pla d'Acció Municipal de la Diputació de Tarragona per import d'aproximadament 256.900 euros. El centre cívic ocuparà una superfície de 1.000 metres², i la biblioteca, de 500. L'obra es farà al llarg d'enguany, ja que està inclosa en el pressupost municipal del 2017.


Aquests nous equipaments cívics i culturals es crearan als locals del Port que l'Ajuntament va adquirir fa alguns anys i que encara no tenien ús. Al llarg del temps s'hi han plantejat alguns projectes per donar-hi utilitat, com un gimnàs o un Spa, que no han arribat a fructificar. Ara, l'actual Ajuntament vol tirar endavant un ús social, que es completarà amb activitats esportives i educatives, com la instal·lació de la base nàutica de l'escola de vela i altres activitats marítimes. Segons l'alcalde, Ramon Ferré, «tots aquests equipaments implicaran un moviment constant i diari de persones al Port, que donarà molta vida a un espai molt desaprofitat i, de vegades, desèrtic».

 

Ferré destaca que s'hi farà també un Casal Jove, que ja preveia el Pla Local de Joventut, aprovat fa uns mesos. «S'hi podrà treballar amb el jovent de manera més propera, el gran creixement poblacional que ha viscut el municipi, i especialment el nucli de Segur, fa necessari un treball específic i exhaustiu en aquest sector de la població, que pateix problemes d'integració social i fins i tot una certa marginalitat», ha afegit Ferré, que veu el nou projecte del Port com «un revulsiu» per la zona.
Comentaris
sonia hernandez
Muy bien por las dos cosas. Acertado.pero un gimnasio no iria mal también,hay mucha gente q tiene q desplazarse a calafell y aquihhay chavales q valen mucho y les falta eso gimnasio. De cara a los hosteleros del puerto supongo q el centro civico no les hara mucha gracia. Pero hace falta lo malo q los q tendrian q ir no iran. Pero muy bien
0
Mat Castellá
La verdad es que Segur esta faltado de todo, asta para unos zapatos tienes que desplazarte....es una lástima el espacio que tiene el Puerto y todo tan muerto....
0
María jose
Me parecen muy bien todas estas iniciativas de verdad que si,pero también podrían acordarse de las carreteras que suben hacia la autopista por ejemplo la del Parc de la PAU y también las que suben hacia las urbanizaciones Valldemar .Osea mirar un poco el tema asfalto ,Segur de Calafell también existe desde la playa a la montaña, en cualquiera de sus necesidades .
0
Ana M. Moral Juárez
S'ha de promocionar Segur de Calafell tan les activitats com la llengua catalana. L'any 2016 durant una cursa que es va fe, el comentarista en cap moment para usar la llengua del país, una pesada, una pena.
0

envia el comentari