Avis i àvies del Vendrell expliquen els seus records sobre la Guerra Civil i el franquisme

És un projecte del Centre de Formació d'Adults i les residències La Muntanyeta i Santa Anna
L'exposició es pot veure al Centre Cívic l'Estació. | Cedida

 

El Centre Cívic l'Estació del Vendrell ha acollit aquest dimecres la inauguració de l'exposició sobre el projecte «Explica'm la història, àvia. Guerra civil i Franquisme al Vendrell en primera persona». El projecte, fruit de la col·laboració entre el Centre de Formació d'Adults del Vendrell i les residències La Muntanyeta i Santa Anna, ha consistit en una recerca d'història oral de les vivències de les àvies i avis residents sobre la Guerra Civil i el franquisme. Un total de 25 alumnes de segon curs del Graduat en Educació Secundària de l'Escola d'Adults del Vendrell han entrevistat individualment a 25 àvies i avis de totes dues residències participants en diferents sessions. 


En les entrevistes s'ha indagat, amb una perspectiva local, sobre la història oficial dels períodes de la Guerra Civil i el franquisme a partir de les experiències individuals dels entrevistats. Com a presentació dels resultats del projecte, d'una banda, s'exposen un recull de fotografies en format retrat dels avis i àvies participants (realitzades per Lucía Buenavida) juntament amb petits extractes de les entrevistes elaborades pels alumnes. D'altra banda, s'ha fet una xerrada on una representació d'avis i alumnes participants en el projecte han explicat algunes de les vivències recollides.

 

El projecte «Explica'm la història, àvia» està emmarcat dins d'una proposta d'aprenentatge i servei del Centre de Formació d'Adults, on es fonen l'adquisició d'aprenentatges amb el servei voluntari a la comunitat dins de l'àmbit local. D'aquesta manera, més enllà del coneixement del fet històric, la voluntat del projecte ha estat fomentar el coneixement i la vivència de l'entorn pròxim, les relacions entre diferents generacions i els valors derivats dels serveis a la comunitat.

 

L'acte que s'ha celebrat per inaugurar la mostra. | Cedida

 
Comentaris

envia el comentari