Albinyana celebra els 25 anys de l'aixecament del nou àngel

S'organitzen un seguit d'activitats per recordar l'evolució de l'àngel del campanar
El campanar d'Albinyana, amb l'àngel, vist des de dalt. | Viquipèdia

 

Albinyana celebra, el darrer cap de setmana d'abril, els 25 anys de col·locació del nou àngel al campanar de l'església. Els actes, que tenen el patrocini de l'Ajuntament d'Albinyana i la Diputació de Tarragona, estan organitzats per la comissió que va realitzar les activitats per recollir diners per renovar l'escultura fa 25 anys. Una d'aquelles activitats van ser les 'Pàgines de Passió', que s'han mantingut fins a l'actualitat.


Els actes es faran, la majoria, el diumenge 30 d'abril. Al matí es farà una inauguració amb l'exposició sobre el procés de renovació de l'àngel, un àngel de bronze de quasi dos metres d'alçada i amb un pes de 140 quilograms. Al migdia es farà un dinar on assistiran personalitats com l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, els antics rectors del municipi i els preveres de l'arxiprestat. En acabar el dinar, es projectarà un vídeo documental sobre la baixada del vell àngel i la col·locació del nou al campanar. A dos quarts de set de la tarda hi ha prevista una eucaristia presidida per l'arquebisbe. El dilluns, 1 de maig, hi haurà una exposició i es farà la mateixa projecció que el diumenge per a aquells que la vulguin tornar a veure. 

 

El campanar de l'església d'Albinyana té un àngel des que es van acabar les obres i es va transformar el temple parroquial, l'any 1866. L'àngel es va col·locar per coronar el campanar, al mateix temps que el cupulí. Aquest primer àngel va resistir fins el 1989, quan li va caure el peu que té aixecat. El 19 d'abril de 1990 es va baixar la vella figura per tal de fer un motlle i fer-ne una de nova, amb l'ajut del mossèn Jordi Figueras, que era el rector d'Albinyana en aquell moment. El nou àngel el va fer Ramon Ferran i es va fondre a la foneria Ginfer de la capital del Baix Camp. Es va col·locar al campanar el 16 d'abril del 1992, dijous Sant. 
Comentaris

envia el comentari