PxC vol que l'Ajuntament del Vendrell doni més suport al col·lectiu del taxi

El partit presentarà una moció a proper ple municipal
August Armengol. | PxC

 

El regidor i portaveu del grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) a l'Ajuntament del Vendrell, August Armengol, demana que el consistori doni més suport al col·lectiu de taxistes de la ciutat. Segons Armengol, els taxistes tenen diverses queixes, com ara la «lentitud de l'administració local en la tramitació dels canvis de vehicle dins d'una mateixa llicència» ja que, en aquest moment, «n'hi ha alguna de sol·licitada fa quatre mesos i no resolta». També expliquen que malgrat pagar 90 euros anuals cadascun a l'Ajuntament pels drets de reserva de gual per les parades de taxi de l'estació del Vendrell i de Sant Vicenç de Calders, «fa molt de temps que demanen la instal·lació d'unes marquesines i només se'ls donen llargues».


A més, també qüestionen el cobrament d'aquesta taxa «perquè ambdues parades estan situades en terrenys d'Adif i no pas de l'Ajuntament tot i que el rebut ve referenciat a l'antiga parada de la Rambla, que ja no existeix fa molts anys», diuen des de PxC. En segon lloc, els taxistes es queixen perquè consideren que l'Ajuntament «no defensa suficientment els seus drets i no els protegeix contra la competència deslleial». Fan referència al fet que els taxis del Vendrell «tenen vetada l'entrada a municipis veïns com Calafell o Roda de Berà —on sí poden anar a portar viatgers, però no poden anar a buscar-los perquè allí ja tenen els seus taxis— en canvi, taxis d'aquests municipis sí que operen al Vendrell amb tota impunitat i amb la vista grossa de les autoritats locals».

 

Esmenten un taxi de Cunit «que recull clients per tot el nostre municipi, especialment del ram de la sanitat com ara l'Hospital, rehabilitació, diàlisi o quimioteràpia», i un Vehicle de Transport amb Conductor (VTC) «que se'l veu tot sovint a les portes d'un hotel de Coma-ruga, recollint i portant clients tot i que la seva llicència és de la Comunitat d'Aragó però està radicat aquí, o un altre taxi que és l'únic del municipi de Bonastre i que també ve assíduament a l'hotel».


Aquests darrers vehicles expliquen que són als que criden sempre d'aquest hotel per als grans trajectes com els viatges a l'aeroport del Prat o de Reus, o a Tarragona, «mentre només truquen a Ràdio-Taxi quan es tracta de petits trajectes dins del municipi o a altes hores de la nit, ja que és un servei públic», afirmen des de PxC. August Armengol ha anunciat la presentació «d'una proposta de resolució per al proper ple ordinari municipal del dia 28 perquè totes les demandes del sector del taxi siguin ateses d'una manera efectiva i immediata».Comentaris

envia el comentari