La regidora d'ERC Eva Mata, expulsada del govern del Vendrell per greus discrepàncies

ERC dóna per trencat el pacte de govern
La regidora d'ERC del Vendrell, Eva Mata. | Ajuntament del Vendrell

 

L'alcalde del Vendrell, el socialista Martí Carnicer, i la primera tinent d'alcalde, la convergent Eva M. Serramià, han comparegut aquest matí a l'Ajuntament per anunciar l'expulsió del govern de la regidora d'ERC, Eva Mata, per una «manca de lleialtat institucional». L’alcalde ha explicat que la integració de la regidora al govern «ha presentat dificultats des del primer moment». Carnicer ha explicat que, reiteradament, Mata no ha informat de les seves actuacions a la resta de membres del govern. A més, l'alcalde ha destacat «les deficiències d’algunes de les seves propostes i una manca de respecte cap a la tasca d’altres regidors del govern». Amb aquesta actuació, ERC ha comunicat que dóna per trencat el pacte de govern.


El problema de lleialtat, que s'havia pogut veure en els darrers plenaris amb votacions diferenciades respecte el govern, ha acabat desembocant en l'expulsió de Mata del gabinet. «L'equilibri polític del govern a l’Ajuntament del Vendrell ja ofereix en si mateix prou dificultats, entenem que l’actuació interna del govern ha de presentar el màxim consens i fortalesa», ha explicat l'alcalde Carnicer.

 

L'alcalde va informar aquest dimarts de la decisió presa al partit de Mata, ERC del Vendrell. Eva M. Serramià, per la seva banda, ha ressaltat que «aquesta decisió no suposa cap trencament amb ERC com a partit». En els propers dies se sabrà qui assumirà les competències que, fins avui, tenia la regidora Eva Mata: Medi Ambient, Sostenibilitat i Serveis Ambientals, Neteja de carrers, Cementiri i Protecció d’Animals.

 

Els republicans han anunciat que faran una roda de premsa aquesta tarda a les 19.30 hores per explicar els detalls de la situació després de la reunió de l'executiva local. Per la seva banda, Josep Marrasé ha convocat a la premsa a l'Ajuntament del Vendrell a les 17 hores.
Comentaris
Josep
Dels dos d'ERC un el bo l'altra el "discol" Qui sur mes beneficiat amb l'expulsio.El PSC o el consistori ?
0
Vendrellenca
Olé per l'Eva! Sempre treballant per la gent del poble.
1
Mº Concepcion
No me lo creo, me parece que aquí hay intereses urbanísticos sobre el futuro de las madrigueras y es una zona muy golosa donde se puede ganar mucho dinero , los de siempre claro.
2

envia el comentari