ERC del Vendrell posa deu condicions al govern per abstenir-se en el pressupost

El partit apunta que no pot donar suport als comptes, però estan disposats «a estudiar una abstenció tècnica»
Eva Mata i Jaume Vallès. | BP Diari

 

El grup municipal d'ERC del Vendrell es va reunir fa uns dies amb l'alcalde, Martí Carnicer, per valorar el document presentat pel govern per negociar els pressupostos pel 2017. Després de la trobada, ERC va considerar que la proposta de l'equip de govern era «poc precisa i clarificadora», raó per la qual van sol·licitar «informació específica» sobre un seguit de punts que, a parer del grup republicà, no ha estat satisfeta. Per això, el partit ha emès una nota de premsa afirmant que «ERC no donarà un xec en blanc» a l'alcalde i que tampoc poden donar «suport incondicional a un pressupost que s’allunya del que entenem que s’hauria de fer».


Tot i això, el partit estaria disposat «a estudiar una abstenció tècnica sota els principis de transparència, rigor i compliment de la legislació» i, d'acord amb el document que l’equip de govern ha elaborat, han proposat deu punts que s'haurien de complir. Entre ells hi ha que «en cap cas s’utilitzin els 5 milions del cànon de l’aigua que rebrà l’Ajuntament fins que la secretària i la interventora municipal no hagin entregat els informes que hem demanat sobre diversos aspectes de la licitació de l’aigua i l’endeutament encobert que això provoca a l’Ajuntament».

 

També demanen que no es liquidi «cap import a l’empresa Aqualia pel deute del Vendrell Esport i Lleure fins que l’auditoria que es va aprovar dur a terme al ple del mes passat certifiqui que el contracte signat és correcte en tots els aspectes». Altres peticions que fan són que s'expliqui què es vol fer al carrer del doctor Robert per gastar un milió d’euros, publicar a la web municipal «quin és el projecte FEDER presentat i crear un grup de treball on hi formin part les associacions de veïns, comerciants, entitats socials i partits polítics per buscar el màxim consens i rendibilitat al projecte», i aprovar tant un Reglament de Pressupostos Participatius com de Participació Ciutadana.


ERC també demana recuperar els dos projectes endegats per Eva Mata a l’espai de Les Madrigueres i que no es faci cap licitació «de la gestió de les piscines i de la neteja viària, fins que, tal com determina la llei, no es facin uns informes externs que demostrin que externalitzar aquests serveis és més eficient i econòmic que tenir-los municipalitzats».Comentaris

envia el comentari