El Vendrell i Calafell recullen el segell Infoparticipa

El distintiu reconeix la transparència de les seves webs municipals
Martí Carnicer, alcalde del Vendrell, recollint el segell Infoparticipa. | Ajuntament del Vendrell

 

Els ajuntament del Vendrell i Calafell han tornat a revalidar el Segell Infoparticipa per la qualitat i transparència de les seves respectives webs municipals. Aquest distintiu l'atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i és el màxim reconeixement a la qualitat i a la transparència de la comunicació local pública a les webs municipals.


Des de la creació d'aquests guardons, amb l'anàlisi de les dades corresponents a l'any 2013, l'Ajuntament del Vendrell ha obtingut el segell en totes les seves edicions, havent assolit enguany la seva qualificació més alta, un 96,15%. Aquesta qualificació és també la més alta de les comarques del Penedès—Garraf, i la segona entre els ajuntaments de la província de Tarragona. L'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, va recollir el distintiu aquest dimecres 19 d'abril, a la Sala d'Actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona amb la presència de Victòria Camps, presidenta del Consell Certificador, Jordi Foz, secretari de Transparència i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya i Margarita Arboix, rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona.

 

Per la seva banda, Calafell ha assolit el compliment de 49 dels 52 barems analitzats. Això significa un 94,23% de compliment en aquesta avaluació, referida a l’any 2016. És la mateixa nota assolida en l’avaluació relativa a 2015. S’ha aconseguit, tanmateix, en una edició amb unes comprovacions més exigents. En concret, els avaluadors han tingut en compte que la informació que faciliten els ajuntaments a través dels seus webs estigui sempre actualitzada, que sigui fàcilment accessible i comprensible per a les persones i que en faciliti la consulta.

 

Ramon Ferré, alcalde de Calafell, rebent el segell Infoparticipa. | Ajuntament de Calafell

 


En l’acte de lliurament, l’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha subratllat que «rebre de nou aquest guardó ens satisfà molt, perquè una de les nostres prioritats era que en aquest mandat l’Ajuntament recuperés la màxima transparència». Ferré ha afegit que «s’està fent una bona feina d’informació i comunicació i l’Infoparticipa, que ha passat de suspendre a tenir nota alta, n’és la prova». Es dóna la circumstància que l’any 2014, Calafell va aconseguir només un 39,02% de compliment, i l’any anterior, el 2013, va situar-se en el 36,59%.

 

El Mapa InfoParticipa és una plataforma que va ser concebuda l'any 2012 pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona (LPCCP), per publicar els resultats d'avaluar la informació que ofereixen els ajuntaments en les seves pàgines web, amb l'objectiu de promoure'n la millora. En la seva 3a edició a Catalunya va incorporar més indicadors adaptats a la Llei de Transparència 19/2014 de 29 de desembre, i també avaluacions dels consells comarcals. En aquesta edició, s'han incorporat també les diputacions.

 

En aquesta edició, un total de 93 ajuntaments (26 més que en l'anterior), han obtingut algun tipus de distinció. Així doncs, aquesta vegada han obtingut el Segell Infoparticipa 77 ajuntaments, 6 han obtingut una Menció i 10 han obtingut el Reconeixement a la millora de la qualitat i la transparència. També han estat guardonats amb el segell 3 Consells Comarcals i 3 Diputacions catalanes.Comentaris

envia el comentari