El PP de Calafell crida la policia per frenar la penjada d'estelades d'ERC i l'ANC

Els agents van identificar les persones que estaven posant estelades al Passeig Marítim
 
Un membre de la brigada municipal, traient una bandera estelada. | Cedida

 

La guerra de les banderes no s'ha aturat a Calafell i sembla que és un tema que va per llarg. Aquest passat divendres a la tarda, membres d'ERC i de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) van fer una nova acció de penjada de banderes a la zona del Passeig Marítim. Entre ells hi eren el regidor republicà Joan Soler i el secretari d'organització del partit, Jordi Cervero. L'acció es va dur a terme com a reivindicació pel fet que l'Ajuntament «no està complint amb les seves obligacions com a municipi adherit a l'AMI», com ara posar els cartells identificatius a l'entrada del municipi. Tal com expliquen els mateixos membres d'ERC a través de les xarxes socials, la regidora del PP Maite González va veure l'acció i els va comminar a parar, sota amenaça d'avisar la policia per estar vulnerant les ordenances. 


Com que la penjada d'estelades va seguir, González va avisar a la policia local, que es va presentar a la confluència del Passeig Marítim amb el carrer Monturiol i va demanar als membres d'ERC i l'ANC que s'identifiquessin o, en cas contrari, els detindrien, sempre segons ERC. Així, van acabar mostrant-los la documentació. El dissabte al matí, la brigada de Via Pública, regidoria que també depèn del PP, va treure totes les banderes estelades del Passeig amb celeritat, tal com ja havia fet abans de Sant Jordi.

 

Des d'ERC han criticat que hi ha una moció aprovada al ple de Calafell on es va acordar no destinar recursos municipals a treure banderes de la via pública, tot i que en el seu moment, PP i PSC ja van dir que no la complirien perquè la llei està per sobre de les mocions aprovades per ple. També des del PDECat han lamentat que s'usessin recursos municipals per treure les banderes i que s'actués «tan ràpid tot i ser dissabte». 
Comentaris

envia el comentari