El PDECat de Banyeres critica que ERC no volgués debatre la moció sobre l'1-O

ERC, PSC i ICV no van admetre que s'incorporés al ple per via d'urgència
Imatge d'un ple de Banyeres. | Cedida

 

El PDECat de Banyeres del Penedès ha emès un comunicat criticant que al ple ordinari del passat dia 3 d’agost no es pogués debatre la seva moció sobre la cessió d'espais municipals per a la celebració del referèndum de l'1 d'octubre. Segons el partit hereu de CDC, ells havien presentat, «en temps i forma», aquesta moció, «que no es va voler incloure en l’ordre del dia de la convocatòria per part de l’Alcalde republicà, Amadeu Benach». Per això, els tres regidors del PDECat van sol·licitar que fos incorporada a l’ordre del dia en el decurs de la mateixa sessió plenària, per motiu d’urgència, al·legant que «és una moció que perd tot el sentit en cas de demorar-se en el temps».


En la petició d’incorporació de la moció, el PDECat va advertir que «fora interessant» poder-se debatre i votar la moció en aquella sessió «perquè evitaria la necessitat de convocar un ple extraordinari únicament per aquest punt, amb el cost econòmic i de temps que això comportaria». Però la resta de grups —BNY, ICV i PSC— hi van votar en contra, amb el qual la moció no va entrar al ple.

 

Els membres del grup de PDeCAT lamenten «profundament aquesta situació de rebuig contra la proposta presentada, i en especial per part de l’alcalde i el seu grup». «Una formació, ERC, que suposadament és favorable al procés de canvi que està vivint el nostre país, però que a l’hora de la veritat defuig fer palès aquest posicionament polític», afegeixen, en referència al BNY.
Comentaris

envia el comentari