Ciutadans retira el suport de forma definitiva al govern de Calafell

Acusa el PSC de no defensar els valors constitucionals

José Manuel Tejedor, a la roda de premsa feta a la seu de C's. Foto: M.G.

 

El grup municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Calafell ha anunciat aquest dimecres que retira definitivament el suport al govern tripartit de Calafell (PSC, PP, UAM), després de l'ultimàtum que va enviar ara fa deu dies als tres partits. El portaveu del partit, José Manuel Tejedor, volia que les tres formacions signessin un acord on es fixava que l'Ajuntament havia de sortir de l'AMI i que Ciutadans havia de presidir les meses de contractació durant el mandat.

 

 

Cap dels tres partits ha volgut signar el document, amb el qual C's dóna per trencat el pacte de governabilitat signat amb el PSC a principi de mandat. La gota que va fer vessar el got va ser la moció de suport als ajuntaments investigats per l'Audiència Nacional presentada per la CUP a l'últim ple, que es va aprovar amb els vots a favor de UAM i el regidor no adscrit Jesús Benedicto. El PSC es va abstenir, i C's i PP van votar en contra.

 

Tejedor creu que l'abstenció del PSC «no va ser suficient davant una mesura com aquella de pressió a la justícia». Per això, Tejedor apunta que el govern no està defensant els valors constitucionals, i decideix deixar de donar-los suport. El portaveu de C's ha dit que seguirà treballant com a president de la comissió de Transparència fins que l'alcalde no consideri el contrari.

 

Tranquil·litat al govern

 

Davant l'anunci de Ciutadans, el govern de Calafell ha mostrat tranquil·litat. L'alcalde, Ramon Ferré, ha explicat a BaixPenedesDiari.cat que és una decisió «que no canvia res, ja que amb l'únic regidor de C's no teníem majoria, i calia anar buscant altres suports externs». Per això, «ara s'haurà de fer el mateix». Ferré no ha volgut avançar què passarà amb la presidència de la comissió de Transparència que ostenta Tejedor, tot i que ha apuntat que l'han de tenir «aquells que treballin amb bona voluntat amb el govern». 

 

De cara al futur, el batlle s'ha mostrat obert a parlar amb qualsevol partit que tingui interès a entrar al govern, sense tancar portes a ningú. Sobre el grup d'ERC, Ferré ha tingut paraules d'agraïment per haver-los ajudat a aprovar temes com el pressupost, i ha lloat la seva «oposició constructiva». Respecte a l'abstenció del PSC en la moció de la CUP, Ferré ha afirmat que el seu partit «sempre s'absté en temes judicials com aquests».     
Comentaris
Fortuny
Aquest demostra el tarannà de ciutadans. Els valors constitucionals consisteixen en què cadascú voti lliurement i no només en que sigui constitucionl el que a tu t'agrada que es voti. Per tant, amb elements com aquest, millor fora que dins. I que vagi a classes de democràcia perquè en necessita tenir clar que la democràcia és de tots i només d'ells.
0

envia el comentari