Calafell no podrà reinvertir el seu superàvit

La moció del PSC ha estat rebutjada
Imatge d'arxiu d'un ple de Calafell | M.G.

 

El primer ple ordinari de l’any de Calafell s’ha celebrat aquest dilluns 9 de gener amb un únic punt que calia aprovar: la moció presentada pel Partit Socialista referent a la reinversió del superàvit. En paraules del grup municipal, la proposta pretenia «que els ajuntaments poguessin reinvertir el superàvit del 2017 i demanar a l'Estat que ho permetés, en la pròrroga dels pressupostos generals. Aquesta reinversió permetria als ajuntaments poder fer inversions, sense haver de demanar nous préstecs, amb els diners sobrants de l'exercici 2016». Finalment, però, aquesta no ha estat aprovada, obtenint 9 vots en contra (CiU, PP i C’s), 8 a favor (PSC, CUP i UAM) i 2 abstencions (ERC). La sessió ha estat marcada per l’absència de dos regidors: Albert Pijuan (CUP) i Elena Rubio (PSC).


Miguel Ángel Perín (PSC) s’ha resignat davant el resultat obtingut de la votació de la proposta del seu grup municipal: «Hem perdut la moció, però és el que té governar en minoria, que no sempre pots aprovar el que portes al ple. Enteníem que era important per al municipi, perquè eren uns diners que genera Calafell i que s’haurien de poder aprofitar, sense que l’única possibilitat possible sigui pagar deute».

 

Per la seva banda, Ivan Montejo (CUP), malgrat haver-se posicionat a favor ha declarat que «hem votat el tema del superàvit com a declaració d’intencions i per estar d’acord amb el fons de la qüestió. Però no és coherent que el partit socialista presenti aquestes propostes als ajuntaments mentre pacta amb el PP el contrari». En aquest sentit, José Manuel Tejedor (C’s) ha sentenciat que «no s’entén que els socialistes pactin unes coses a Madrid i després portin als ajuntaments mocions en sentit contrari». El grup municipal ha votat en contra «perquè és una moció genèrica que s’està presentant a diversos llocs d’Espanya», destacant que és «jurídicament inviable».


Finalment, Sandra Suárez (CiU) s’ha mostrat crítica amb la proposta socialista: «La moció socialista ha estat presentada perquè el ple tingués una mínima consistència. No hi havia temes suficients per un ple ordinari, però com que alguns regidors cobren per assistències, el volien fer de totes totes. Tampoc han volgut consensuar ampliar la proposta perquè nosaltres poguéssim votar-hi a favor: posar un topall a la quantitat de superàvit que es pogués reinvertir, perquè això no pot ser una carta blanca per endeutar-se encara més».

 Comentaris

envia el comentari