Calafell acull un concert de corda del projecte 'Un Infant, Un Instrument'

Hi participaran 140 alumnes de primària de la comarca
Imatge del concert del passat 2016. | Cedida

 

El Teatre Auditori de Calafell acollirà el dimarts 23 de maig, a les 11.30 hores, un concert de corda del projecte 'Un Infant, Un Instrument'. En aquest concert hi participaran un total de 140 alumnes de 3r, 4t i 5è de primària de dues escoles de la comarca que per segon any consecutiu l'organitzen conjuntament. Les escoles participants són la Teresa Godes de la Joncosa del Montmell i El Castell de Calafell. En el concert, els tres cursos mostraran la feina que han fet durant aquests mesos. Aquest és el segon any que tant una escola com l'altra han portat a terme aquest projecte amb l'objectiu d'apropar l'aprenentatge d'un instrument a tots els infants a partir de 3r de primària i amb aquest concert culmina la feina d'uns quants mesos.


D'aquesta manera, els alumnes entenen en què consisteix ser músic a més a més d'aprendre la pràctica de l'instrument i l'esforç, la constància i la disciplina que requereix estudiar-lo. El projecte Ui-Ui ('Un Infant, Un Instrument') a la comarca del Baix Penedès té presència en un total de set escoles. L'Escola de Música Contrapunt i l'escola Quatre Vents de Sant Jaume van iniciar el projecte ara fa cinc anys. Enguany ja són sis les escoles de primària que realitzen aquest projecte (Sta. Creu i El Castell de Calafell, Pompeu Fabra i Sol Cunit de Cunit, Teresa Godes de la Joncosa, i St. Julià en col·laboració amb l'Escola de Música de l'Arboç).

 

En total, més de 400 alumnes gaudeixen de l'oportunitat de tocar un instrument (violí, violoncel, trompeta, trombó, saxo, clarinet o flauta travessera), formar part d'una agrupació musical, i adquirir tot aquells aprenentatges que ofereix la música. El nombre d'alumnes que estan implicats en aquest projecte no para de créixer any rere any a la comarca i també arreu del territori català. Aquest concert i tot el projecte es fan amb la col·laboració de l'Escola de música Contrapunt i els Ajuntaments de la Joncosa del Montmell i de Calafell.
Comentaris

envia el comentari