Calafell celebra la 19a edició de la Festa de la Bicicleta

La festa es va recuperar l'any 2009 després de deu anys d'aturada
Una edició recent de la Festa de la Bicicleta de Calafell. | Ajuntament de Calafell

 

Calafell celebra aquest diumenge 21 de maig la 19a edició de la Festa de la Bicicleta. El recorregut, no competitiu, serà d'uns deu quilòmetres i enllaçarà l'esplanada del pavelló municipal Joan Ortoll i el port de Segur, en viatge d'anada i tornada. Ho organitza la regidoria d'Esports de l'Ajuntament, amb la col·laboració de l'Agrupació Recreativa i Cultural (ARC) i una vintena d'establiments i empreses locals. El recorregut és del tot pla i, per tant, apte per a qualsevol persona. A més es farà a ritme lent, perquè no té cap caràcter competitiu en absolut. Es tracta de passar una bona estona fent activitat física i reivindicant la bicicleta. L'any passat, van participar-hi uns 800 ciclistes de totes les edats. La participació és gratuïta i no requereix inscripció.


Qui vulgui participar, ha d'anar a l'esplanada del pavelló Joan Ortoll a partir de les deu del matí. La sortida es donarà a les onze. Es calcula que la passejada acabarà al voltant de les dotze, moment en el qual es lliuraran premis a les tres bicicletes participants més originals i als dos participants de més edat. Després hi haurà un sorteig de diferents obsequis, entre els quals hi ha tres bicicletes, 20 pilotes i motxilles. Els tiquets per al sorteig costen un euro i el benefici serà per a les activitats culturals de l'entitat organitzadora. Tots els participants rebran una gorra tècnica de regal i gaudiran d'un avituallament.

 

La tinent d'alcalde d'Esports de l'Ajuntament, Maite González, ha explicat que el Dia de la Bicicleta «se celebra a tot el món amb la finalitat de promoure'n l'ús, cridar l'atenció sobre els drets dels ciclistes i destacar els beneficis de la bicicleta per a la salut i la mobilitat sostenible». La Festa de la Bicicleta és una històrica celebració local, que va començar l'any 1984. Es va deixar de celebrar durant quinze anys i es va reprendre el 2009.
Comentaris

envia el comentari