La CUP critica que es generi «un clima de neguit i alarma» al voltant dels clubs cannàbics

Els cupaires no vinculen l'elaboració de la normativa als fets recents de Segur
Els regidors de la CUP, en un ple de Calafell. | M.G.

 

La CUP de Calafell ha respost a les declaracions fetes per l’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, on anunciava que s’elaborarà d’urgència una normativa reguladora de clubs cannàbics al municipi. La decisió, segons el batlle, deriva de les peticions expressades per l'oposició arran de la proliferació d’aquest tipus d’associacions i de la polèmica originada per l’explosió del passat diumenge en un habitatge de Calafell on s’hi cultivava marihuana. Des de la CUP han expressat la seva perplexitat per aquestes declaracions. Segons els cupaires, «en cap cas el nostre partit ha sol·licitat l’elaboració d’urgència d’aquesta normativa ni molt menys ha vinculat la seva necessitat als esdeveniments recents».


Fa un any el govern va intentar aprovar d’urgència un reglament que regulés aquest tipus d’establiments, però no va obtenir la majoria necessària al ple. En aquell moment, la CUP va denunciar precisament «la pressa en la tramitació, que la proposta era molt restrictiva i que no s’havia debatut amb la resta de partits». En una reunió celebrada ahir, l’alcalde va expressar la seva preocupació perquè els ocupants de la casa que va patir la deflagració havien sol·licitat una llicència per a l’obertura d’un club cannàbic i que el nombre d’aquestes associacions al municipi havia augmentat.

 

Els cupaires manifesten que el seu posicionament no ha canviat durant l'últim any i que s'han limitat «a recordar al govern el mateix que vam expressar en el seu moment, si està disposat a negociar un reglament en què tots ens hi sentim còmodes i que reguli sense estigmatitzar ni posar impediments innecessaris, comptarà amb la nostra participació». Finalment, els independentistes lamenten que «es vinculi interessadament la tràgica explosió amb els clubs cannàbics i que es generi un clima de neguit i alarma per la simple existència d’aquestes associacions», que recorden que són perfectament legals. També han denunciat el que qualifiquen d’intents del govern per responsabilitzar els altres de la seva inacció. «Durant un any el govern no ha mogut un dit, la notícia és que ara diu estar disposat a parlar del reglament amb tothom, no pas la postura de la CUP, que ha estat sempre oberta al diàleg i la negociació», conclouen.
Comentaris

envia el comentari