El High Rock-a-billy de Calafell aixeca el teló amb un notable augment de públic

Deke Dickerson i Johnny Bach, noms destacats de la primera jornada
Molt de públic a la jornada inaugural del High Rock-a-billy 2017. | M.G.

 

El High Rock-a-billy festival de Calafell va viure aquest dijous al vespre la seva primera jornada de concerts al pavelló Joan Ortoll, després de la festa inaugural del dimecres. Una exitosa jornada on va destacar la gran quantitat d'assistents que van omplir el pavelló tot i ser el primer dia del festival, i que va ser clarament superior als últims anys. Un fet que confirma la implantació a Calafell d'un festival que, només dos anys enrere, va semblar que podia marxar del municipi —de fet, durant un any no es va celebrar— però que ara viu un dels millors moments. Aquest dijous, les cues per aconseguir els tiquets o per anar a la zona de tendes eren molt més grans que en altres edicions, com també la quantitat de gent que s'aglomerava davant l'escenari per veure els concerts. 


El festival va arrencar amb l'actuació de Portuguese Pedro i la seva banda, que va servir per escalfar motors i preparar al públic pel gran nom de la nit, el del nord-americà Deke Dickerson. El de Sant Louis és un habitual del High Rock-a-billy, ja sigui actuant amb la seva banda —ja ho havia fet el 2009— com acompanyant a altres músics de renom. En aquesta edició hi és per partida doble, ja que divendres estarà a la banda d'acompanyament de Hayden Thompson. Però en la primera jornada va mostrar al públic les seves cançons amb el toc inconfusible de surf, rock, tex-mex i western. Va desgranar temes de totes les seves èpoques, va revisitar a clàssics de Carl Perkins o Willie Nelson, i va fer pujar a Johnny Lewis, que havia de tocar després, per marcar-se conjuntament un fabulós «Mistery Train». Va acabar cantant i tocant al mig del públic completament desbocat.

 

No ho tenia fàcil Johnny Bach amb els seus Moonshine Boozers després del concert de Dikerson, però el quartet britànic va sortir a per totes i va oferir una gran actuació, amb una actitud matadora que va saber connectar amb l'audiència. El concert va crear una gran expectació, especialment entre el públic anglès, que es va aglomerar a les primeres files. La primera nit del festival va acabar amb l'actuació dels nacionals The Kabooms i de diversos DJ's que van posar la música perquè els assistents poguessin ballar durant hores. El festival segueix aquest divendres i dissabte amb l'actuació de figures llegendàries del rockabilly com Hayden Thompson o Billy Burnette.

 

Deke Dikerson va oferir, com en ell és habitual, una gran actuació. | M.G.

 


Johnny Bach and the Mooshine Boozers va atraure molt públic a les primeres files. | M.G.

 

Portuguese Pedro va obrir el foc el primer dia de festival. | M.G.

 Comentaris

envia el comentari