La Bisbal comença una Festa Major amb protagonisme de les activitats joves

La Gimcana Esevantada, la JovEscape o l'Assassí de la Pastanaga, actes destacats
Imatge de la Gimcana Esventada del 2016, un dels actes més participatius de la Festa Major. | Esventats Bisbal

 

La Bisbal del Penedès comença aquest cap de setmana una Festa Major que, com els últims anys, dona un gran protagonisme a les activitats fetes per joves i destinades a joves. Bona part de culpa la té el dinamisme dels Esventats Bisbal, una entitat jove que des de fa tres festes majors s'ha involucrat de manera crucial per organitzar actes com la Gimcana Esventada o L'Assassí de la Pastanaga, que són un èxit de participació. És precisament la Gimcana Esventada pels carrers del poble la que obre els actes aquest mateix divendres, a les cinc de la tarda. L'èxit de les anteriors dues edicions es mantindrà aquest any, ja que aquesta mateixa setmana Els Esventats anunciaven que ja no hi havia places per a prendre-hi part.


El mateix divendres a les vuit de la tarda al CMC es presentarà la nova edició de l'Assassí de la Pastanaga, un divertit joc on els participants han d'eliminar a una persona cadascú que els vindrà apuntada a la cartolina que els toqui. Quan els 'maten' —n'hi ha prou amb tocar-los amb la pastanaga— agafen l'objectiu de la seva víctima. Guanya qui més acaba amb més pastanagues. El joc comença el dissabte 12 després del pregó i acaba el dimarts 15 després del ball. Els diferents premis, aportats pel consistori, s'entreguen el dia 17 a les 19.00 hores al CMC. 

 

Però no s'acaben aquí les activitats innovadores per a joves. L'any passat es va posar en marxa el VideoBox, un concurs creatiu d'idees impulsat gràcies a una subvenció de Jove Baix Penedès. Durant dos dies, els joves podien deixar gravacions en vídeo sobre aquells projectes que farien al municipi. Després se'n tria un de guanyador. L'any passat va ser posar unes porteries de futbol darrere el local social del Priorat. Enguany, es tornarà a mantenir el VideoBox  els dies 12 i 14 a l'envelat, a partir de les 0.30 hores.


Però enguany la col·laboració amb el Jove Baix Penedès anirà més enllà. «El VideoBox va funcionar molt bé, però està enfocat a joves a partir d'uns 15 anys, amb el qual els més petits ens quedaven una mica penjats», explica l'alcaldessa, Agnès Ferré. Per aquesta raó aquest any s'ha afegit un JovEscape anomenat 'El Tresor Perdut', que és una barreja d'Escape Room' i illa del tresor. Està dirigit a nens d'entre 7 i 14 anys i es farà a la sala d'exposicions del CMC, que s'haurà ambientat com una illa. «Per grups de quatre o cinc entraran i tindran un temps per anar trobant pistes que els duran a sortir de l'illa», apunta Ferré.

 

En principi l'activitat està prevista pels dies 12, 14 i 16 d'agost al matí, però tot dependrà al final del nombre d'inscripcions que hi hagi. Aquestes es faran el divendres 11 d'agost a les 20.00 hores i els dies 12 i 14 al matí al CMC. El grup que faci el millor temps tindrà un premi. Aquesta és la novetat per la qual aposta la Bisbal per aquesta Festa Major on, indubtablement, els més joves seran els protagonistes.   Comentaris

envia el comentari